Buna ziua. As dori sa stiu cum pot sa divortez daca nu detin nici un act nici macar o copie dupa acte. Sunt casatorita de un an si 8 luni insa am parasit domiciliul conjugal acum 8 luni din cauza neintelegeriilor si al violentelor. Am o fetita de un an si 6 luni. Vreau sa divortez insa sotul meu mia luat toate actele supunand ca divortam cand are el chef. Ce pot face legal sa incep divortul si sa termin o data pentru totdeauna cu acest om. Va multumesc
Cererea de divort se depune la judecatoria de pe raza ultimului dmiciliu comun, insotita de urmatoarele acte : certificat de casatorie original, copii dupa certificatul dvs de nastere si al copilei, copie dupa buletinul dvs( veti prezenta buletinul la depunerea actelor). Dvs ce acte va lipsesc, doar certificatul de casatorie sau si actele dvs si ale copilului ?
Va deplasati la Biroul de stare civila din cadrul primariei unde sa inregistrat nasterea fetitei si solicitati a vi se emite un alt certificat de nastere a copilului
Da, asa cum s-a aratat mai sus puteti scoate duplicate dupa respectivele acte de stare civila.
Insa va trebui sa va deplasati in orasul care a eliberat actele.
Se poate si prin imputernicit cu procura notariala ca sa nu va mai deplasati personal.
Cererile pentru eliberarea altor certificate se pot depune si la Starea Civila de la locul de domiciliu - daca difera de locul incheierii casatoriei sau inregistrarii nasterii.