avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deducere suplimentara copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deducere suplimentara copil

In cazul in care un angajat depune actele justificative necesare pentru deducere suplimentara, aceasta se acorda incepand cu data depunerii documentelor sau incepand cu data nasterii copilului? Exista vreo preveder legala in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:44, 15 Ianuarie 2013
parerea mea este ca deducerea suplimentara se acorda de la data nasterii copilului ...
@freeelis

Asta ar insemna sa se poata acorda si retroactiv, lucru care, dupa parerea mea este imposibil in cadrul regimului fiscal din Romania, deoarece ar insemna recalculari de salarii, rectificare de declaratii, etc.
De aceea, inclusiv la societatea noastra, deducerea intra in vigoare incepand cu luna aferenta datei depunerii cererii.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Exista cumva vreun act normativ care interzice asa ceva? ... regimul fiscal din Romania nu are nicio legatura cu acest lucru , iar rectificarea documentelor este o operatiune permisa .
104. În situaţia în care depunerea documentelor justificative privind acordarea deducerii personale se face ulterior apariţiei evenimentului care modifică, în sensul majorării, nivelul acesteia, angajatorul/plătitorul de venituri din salarii va acorda deducerea personală reconsiderată o dată cu plata drepturilor salariale aferente lunii în care contribuabilul a depus toate documentele justificative.

104 de unde ???? ..

Alte discuții în legătură

Deduceri personale crisulic crisulic Buna am si eu o intrebare: un angajat si -a schimbat locul de munca de la jumatatea lunii mai 2012, s-a angajat cu timp partial de munca (6ore) dar nu a ... (vezi toată discuția)
Deducere personala magyari katalin magyari katalin in cazul in care un angajat al statului, nu a declarat ca are in intretinere un copil din 2008, si il declara in 2010, angajatorul este obligat sa ii plateasca ... (vezi toată discuția)
Deducere personala suplimentara mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie [b]daca declaratiile pe propria raspundere cu privire la deducerea personala suplimentara trebuiesc reinnoite in ... (vezi toată discuția)