avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deduceri personale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deduceri personale

Buna am si eu o intrebare: un angajat si -a schimbat locul de munca de la jumatatea lunii mai 2012, s-a angajat cu timp partial de munca (6ore) dar nu a declarat copilul in intretinere. Acum incepand cu luna ianuarie 2013 doreste sa-l declare dar si sa recupereze impozitul platit in plus. Se poate recupera impozitul? Trebuie facute rectificative la decl 112 si 205? Daca e cu timp partial de 6 ore mai beneficiaza de deducere pt un copil? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters277956 , utilizator 12:41, 29 Ianuarie 2013
Extras din normele metodologice ale art. 56 ale Codului fiscal referitor la deduceri personale

104. În situaţia în care depunerea documentelor justificative privind acordarea deducerii personale se face ulterior apariţiei evenimentului care modifică, în sensul majorării, nivelul acesteia, angajatorul/plătitorul de venituri din salarii va acorda deducerea personală reconsiderată o dată cu plata drepturilor salariale aferente lunii în care contribuabilul a depus toate documentele justificative.

105. Deducerea personală nu se fracţionează în funcţie de numărul de ore în cazul veniturilor realizate în baza unui contract de muncă cu timp parţial, la funcţia de bază.

cf celor de mai sus nu mai poate recupera impozitul retinut in plus,iar deducerea se acorda integral,chiar daca e cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala salariat angajat cu contact part time mihaela_2018 mihaela_2018 Buna ziua, Am un salariat angajat cu contact part time, salariu 2000 lei care nu a beneficiat de deduceri personale la calculul impozitului pe venit, neavand ... (vezi toată discuția)
Persoane in intretinere Dinush Dinush Care sunt demersurile pentru a trece anumite pers in intretinere? Copil minor si sotie care nu lucreaza. Certificat de nastere si declaratie este ok? (vezi toată discuția)
Deducere personala DianaLup DianaLup Buna seara! Va rog sa ma ajutati sa sa ma lamuresc in urmatoarele probleme care ma priveste in mod direct: la revenirea din concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)