Acum, pelive.avocatnet.ro,are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 202. Sesiune practică cu Adrian Bența
Buna ziua,
Am un salariat angajat cu contact part time, salariu 2000 lei care nu a beneficiat de deduceri personale la calculul impozitului pe venit, neavand fuctia de baza declarata la societatea noastra si care acum vine si solicita diferenta de impozit calculata si platita pentru ca el sustine ca nu a mai lucrat in perioada martie - prezent in alta parte. Care este rezolvarea legala pentru aceasta speta?
Va multumesc.
elenazan
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ar fi trebuit sa va aduca la cunostinta, in scris, despre acest fapt, nu sunteti obligata sa calculati salariul din urma si sa depuneti rectificative la D112, tineti cont de acest lucru dupa data aducerii la cunostinta conform Codului Fiscal, astfel:
"(13) În situația în care depunerea documentelor justificative privind acordarea deducerii personale se face ulterior apariției evenimentului care modifică, în sensul majorării, nivelul acesteia, angajatorul/plătitorul de venituri din salarii va acorda deducerea personală reconsiderată odată cu plata drepturilor salariale aferente lunii în care contribuabilul a depus toate documentele justificative.
(14) Deducerea personală nu se fracționează în funcție de numărul de ore în cazul veniturilor realizate în baza unui contract de muncă cu timp parțial, la funcția de bază."
Deduceri personale
crisulic
Buna am si eu o intrebare: un angajat si -a schimbat locul de munca de la jumatatea lunii mai 2012, s-a angajat cu timp partial de munca (6ore) dar nu a ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.