avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate in romania vs. angajat in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate in romania vs. angajat in strainatate?

Buna ziua. O persoana care are pensie de invaliditate in Romania poate fi angajat ca salariat in Italia? Daca da, in ce conditii?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:35, 17 Ianuarie 2013
1. Daca are pensie de invaliditate gr.I sau gr.II inseamna ca si-a pierdut total capacitatea de munca si nu mai poate lucra (nici macar in strainatate).

2. Daca are pensie de invaliditate gr.III poate lucra cu program de maximum 4 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca sorina_h2004 sorina_h2004 BUNA ZIUA, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana cu pensie de boala grd II fara drept de munca poate obtine drept de munca program redus(1-2 h) fara sa-i ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare nicu1560 nicu1560 Daca sunt pensionat pe caz de boala si doresc sa semnez un contract de colaborare cu o anumita firma i-mi afecteaza pensia? Multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap gigel9105 gigel9105 Buna! Am si eu o mica problema legata de o indemnizatie de handicap(pensie). Uitati cum sta treaba: Acum 3 ani am fost operat pe cord la fundeni(o pielita ... (vezi toată discuția)