avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bataie in afara unu bar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bataie in afara unu bar

Buna seara,

In urma cu o spatamana, un individ agresa persoanele din barul pe care il administrez (punea mana pe fund fetelor, darma sticle de pe masa etc)

Eu m am dus sa il dau afara, moment in care el a lovit fara nici un motiv o alta persoana.
L am dat afara insa el tot vroia sa se intoarca, persoana lovita a iesit de asemenea si s au luat la bataie (agresorul recalcitrant a inceput sa loveasca primul)
In altercatie a fost implicate mai multe persoane, iar eu tot incercam sa ii despart.

La un moment dat se mai bateau doar agresorul initial si cu un alt individ, eu ma tot bagam printre pumnii lor sa ii despart, insa agresorul - care isi cam lua bataie- se tot intorcea,tot nu reuseam sa il fac sa plece...
intr un final am reusit, insa era plind e sange.

Acum , agresorul, mi a transmis ca si a scos certificat medico legal, ca are 15 zile de ingrijiri medicale si sa il contactez.

Eu stiu ca nu am lovit pe nimeni si cu siguranta martorii pot confirma, ma deranjeaza insa ca Nesimtitul asta, vinovat de tot scandalul, care a mai si pornit bataia se considera victima.

As vrea sa stiu cum pot sa il pedepsesc pe cale legala, ce am de facut? mentionez ca nu am depus nici un fel de plangere.
Cel mai recent răspuns: VladimirM , utilizator 02:57, 16 Ianuarie 2013
Ati gresit in situatia in care fata de amploarea si numarul de persoane implicate nu ati apelat 112
In situatia in care la mementul incidentului nu au fost solicitate autoritatile,va fi dificil a solutiona speta,avand in vedere ca este posibil sa apara cerificate medicale din partea partilor implicate
Este bine sa aveti grija sa nu aveti dvs. ceva probleme deocamdata.
Daca individul va avea 2 martori pot aparea probleme si va trebui sa va aparati.

Pentru ceea ce face el se poate aplica doar o amenda contraventionala pe care probabil ca nu o va plati.
Mai mult de atat nu cred ca are ce sa pateasca.
Sau...sa il ia politia la sectie si sa-i aplice o corectie daca se va certa cu politistii cand ii veti chema daca vor mai repeta astfel de manifestari antisociale.
Am auzit ca se practica si asa ceva...
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
@ynocentta
Am sunat la 112, insa pana a venit politia - aprox 10-15 minute - fapta se consumase...

@avocat lascoschi
Martori sunt, minim zece, nu imi fac nici o grija in privinta problemelor pe care le as putea avea, eu chiar am intervenit in incercarea de a aplana conflictul si absolut toata lumea a vazut asta.
Chiar m am opus ideei de ai fi aplicata "o corectie" de catre diversi binevoitori sa zicem, dintr un motiv foarte simplu, el a fost impins sa se comporte asa de catre alte persoane...care au interese mai directe - alte discutii - . Insa, cred ca o lectie - pe cale legala - ar merita.
Daca se retine incaierarea, iar dumneavoastra puteti demonstra prin mijloacele de proba la indemana (temeinice, concludente si pertinente) ca urmareati sa aplanati conflictul, nu vi se imputa fapta.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
VladimirM, utilizator
Din pacate doar amenda comtraventionala ar fi singura lectie legala...

Alte discuții în legătură

Infractiunea de lovire si alte violente wao95 wao95 Buna ziua , as dori si eu cateva sfaturi Pe data de 06.07.2016 ma aflam intr-un cazino , la un momendat a venit la mine o persoana care mi-a cerut banii , eu ... (vezi toată discuția)
Bataie - actionare in instanta dodo_tk dodo_tk Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost \"implicat\" intr-o bataie cu un vecin. Mai precis am primit un pumn in gura. De fata 2 martori: sotia paratului si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, vatamare corporala usoara. cristianghebirta cristianghebirta Buna ziua, In urma cu cateva luni am avut un conflict cu o persoana. Acea persoana a vrut sa ma loveasca cu o bata de lemn. Intre timp a aparut fratele meu cu ... (vezi toată discuția)