avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bataie - actionare in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Bataie - actionare in instanta

Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost "implicat" intr-o bataie cu un vecin. Mai precis am primit un pumn in gura. De fata 2 martori: sotia paratului si inca o femeie (femeia de serviciu de pe scara). In urma loviturii nu am ripostat in niciun fel, am scos telefonul si am sunat la 112 unde am reclamat incidentul. La intrebarea "Aveti nevoie de ingrijiri medicale?" am raspuns cu "Nu". Paratul a plecat de la fata locului. Cand a ajuns echipajul de la Politia Comunitara nu a gasit pe nimeni, evident. Dupa aprox. 6 ore am fost sa depun plangere la sectia de politie de care apartin. Martorul neutru (femeia de serviciu) nu doreste sa se implice, de frica agresorului, dar l-am specificat in declaratia depusa. Agentul constatator care a intervenit la fata locului a observat urmele de lovitura de pe fata mea.

Doresc sa-l dau in judecata pe agresor intrucat in urma loviturii m-am ales cu o ciobitura fina la unul dintre dinti. Am fost la INML pentru expertiza medicala (dupa vreo 7 ore de la incident). Doctorul a spus ca nu prezint urme de violenta pe fata (oarecum normal, dupa 7 ore nu prea se mai vedea nimic de la 1 pumn) si m-a trimis la spital Buco-Maxilo-Facial pentru o expertiza asupra dintelui. A motivat ca "nu este expert in dinti si nu se poate pronunta".

Intrebarea mea este urmatoarea: am vreo sansa reala de izbanda daca il actionez in judecata? Avand in vedere ca singurul meu martor a spus ca nu vrea sa se implice, de frica agresorului, iar cel de-al 2-lea martor este sotia acestuia ... deci sigur nu va depune marturie pentru mine.

Daca sotia agresorului marturiseste mincinos ca nu m-a lovit se ia in considerare?

Presupunand ca nu obtin certificat medico-legal nici in urma expertizei la dinti, mai are sens sa intentez proces? (neavand nici martor, nici proba). Risc ca in urma procesului sa fiu silit sa achit cheltuieli de judecata si despagubiri morale agresorului?

Daca las doar plangerea la politie, agresorul pateste ceva? Amenda sau doar mustrare in fata clasei?

Apreciez orice sfat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:33, 28 Mai 2016
În civil trebuie sa dovediți ca dintele a fost afectat ca urmare a loviturii.
Medicul specialist poate constata.

În penal femeia de serviciu e obligată sa dea declarație și dacă minte risca răspunderea penala.
Nu contează ca nu vrea sa se implice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident la locul de munca mrl mrl se considera accident la locul de munca cand esti agresta fizic de un client si detii un certificat medico-legal, constatare de la cabinet stoma si de la ... (vezi toată discuția)
Lovire! please help knz01 knz01 Intr-o seara in urma unor dispute am primt o palma de la un \"prieten\" si din instinct sau de frica l-am lovit pe acesta cu pumnul in nas.A fost la politie, ... (vezi toată discuția)
Mod de acordare a zilelor de ingrijiri medicale florea_mirela08 florea_mirela08 As dori sa mi dati si mie o idee despre modul de acordare a zilelor de ingrijiri medicale de catre medicii legisti.In cazul meu am fost lovit cu pumnul pe ... (vezi toată discuția)