avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosarul de subventie la incalzire - interpretare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosarul de subventie la incalzire - interpretare exceptie in cazul decesul persoanei, dupa executarea lucrarii de montaj microcentrala

Salutari,

Mama de peste 80 de ani a unei rude a depus un dosar de cerere a subventiei de 2500 de lei pentru montarea unei centrale de apartament in noiembrie 2012.

La inceputul lui decembrie 2012 s-a finalizat lucrarea in 3 zile in contract fiind stipulat \" restul de 2500 de lei vor fi platiti dupa aprobarea dosarului de catre primarie\" si intarzieri de plata de 0.1 % pe zi, dar nu s-a emis factura finala nici pana azi. La sfarsitul lui decembrie proprietarea apartamentului si cea care a semnat contractul de montaj microcentrala a decedat, de aici inteleg ca va decurge forta majora, fiindca nu mai are cine sa plateasca diferenta de 2500 de lei.

Singurul mostenitor este fiica , iar aceasta locuieste in apartamentul in care s-a montat centrala . Mostenitorul a finalizat succesiunea si a fost instiintata telefonic abia azi pe 14 ianuarie ca s-a aprobat dosarul si ca urmeaza plata ( dosarul fiind pe numele mamei dansei , care a decedat la sfarsitul lui decembrie ) , insa fiindca a fost chemat fostul proprietar ( defunct ) sa semneze un document inainte de virarea banilor s-a justificat ca nu poate sa vina nimeni pe 14 ianuarie 2013 sa semneze fiindca a decedat.

Tot verbal o economista din primarie i-a explicat ca in aceasta situatie nu se poate mosteni dreptul la subventia respectiva si ca nu ii va vira primaria banii in contul iban precizat in cerere . Pe acel cont IBAN s-a facut succesiunea si mostenitorul care locuieste in aceeasi casa are dreptul sa retraga banii ca sa faca OP-ul catre firma cu care s-a facut contractul de montaj microcentrala ).

Am citit legea acestor subventii si am descoperit ca primaria trebuia sa acorde un raspuns la dosarul pentru cererea de subventie in maxim 15 zile .

Ce solutie are mostenitoarea sa afle un raspuns in scris de la primarie referitor la "de ce nu se poate acorda subventia, desi cererea a fost depusa cand persoana era in viata si lucrarea a fost finalizata tot atunci" . Daca primaria ar fi dat raspunsul la cerere in timpul precizat legal de 15 zile , nici nu ar mai fi aparut problema aceasta fiindca ar fi virat banii in decembrie, eu consider ca e vina primariei in aceasta situatie.

Sub ce temei legal primaria poate respinge mostenitorului dreptul la subventia de incalzire , desi locuieste in acelasi apartament si este singurul mostenitor ? ( ar fi util articolul de lege in raspuns )

Pentru inceput i-am propus sa adreseze o cerere scrisa si inregistrata prin care sa ceara un raspuns la cererea de subventie precizand numarul de inregistrare al cererii vechi de 2 luni, si daca raspunsul e negativ sa ceara explicatii tot in scris.

O alta solutie ar fi ca in paralel sa depuna un nou dosar de cerere a subventiei , fiindca se incadreaza ca venit sub 350 lei net lunar.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
andreea-deea, utilizator

Alte discuții în legătură

Legalitate si valabilitate chitanță de mana al cărei preț nu a fost achitat integral Cristian Ambrozi Cristian Ambrozi - În 1993 dna Badea (divorțată, având o fiica care locuiește împreună cu ea) vinde pe baza unei chitanțe de mana boxa avand suprafata de 10 mp de la ... (vezi toată discuția)
Arenda neplatita georgemoro georgemoro As dori sa stiu cum se poate obtine arenda de la arendas fiindca a lucrat pamantul , a vandut recolta dar nu vrea sa plateasca datoriile si refuza sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament 1ppp 1ppp Lucrez la o primarie si ma ocup cu contractele de inchiriere. Avem un apartament la care chiriasul a decedat acesta avea un debit de 2500 lei. Nepoata lui a ... (vezi toată discuția)