avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate provizion
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate provizion

Am constituit un provizion pt creante neincasate (cu scadenda in 2010) si doresc sa imi spuneti daca la calculul impozitului pe profit cheltuiala cu provizionul este deductibila in totalitate sau doar limitat. Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: miha7070 , utilizator 15:06, 15 Ianuarie 2013
ART. 22 Provizioane şi rezerve-Cod Fiscal
(1) Contribuabilul are dreptul la deducerea rezervelor şi provizioanelor, numai în conformitate cu prezentul articol, astfel:

c) provizioanele constituite în limita unui procent de 20% începând cu data de 1 ianuarie 2004, 25% începând cu data de 1 ianuarie 2005, 30% începând cu data de 1 ianuarie 2006, din valoarea creanţelor asupra clienţilor, înregistrate de către contribuabili, altele decât cele prevăzute la lit. d), f), g) şi i), care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
1. sunt înregistrate după data de 1 ianuarie 2004;
2. sunt neîncasate într-o perioadă ce depăşeşte 270 de zile de la data scadenţei;
3. nu sunt garantate de altă persoană;
4. sunt datorate de o persoană care nu este persoană afiliată contribuabilului;
5. au fost incluse în veniturile impozabile ale contribuabilului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante neexigibile. cheltuiele deductibile paolo979 paolo979 Firma noastra din Romania are un client din Anglia (care nu este in faliment sau lichidare) care numai doreste sa ne plateasca datoriile pe suma de 500.000 ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti neincasati lilicu lilicu Care este limita maxima deductibila pentru constituirea unui provizion clienti neincasati in cazul in care clientul intra in insolventa si creditorul se ... (vezi toată discuția)
Se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti? ioanaep ioanaep se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti daca clientul nostru a intrat in faliment in urma cu 2 ani? dar daca creantele sunt mai vechi de ... (vezi toată discuția)