avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Constituie ultraj?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Constituie ultraj?

In timpul anchetei din cauza unor glume proaste, politistul da o palma (filmata cu camera ascunsa), invinuitul ii trage inapoi o palma sanatoasa si ii zice "daca ma mai lovesti odata iau un pistol de la mafioti si te impuscin cap" bla bla bla.

Colegii politistului dau buzna si aud cele zise ... dar nu intervin decat sa-i desparta si sa-i zica invinuitului cat de multa se straduie toata sectia sa-l scoata pe el nevinovat si sa-i gaseasca pe cei care au facut fapta respectiva,etc.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:53, 18 Ianuarie 2013
Fapta constituie ultraj, în condiţiile prevăzute de art. 239, alin. 2 , cod penal.
Lovirea sau orice acte de violenţă, săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

da scuza-ma intra in atributiile lui de serviciu sa ma loveasca ca de ex? eu ce sa fac? sa stau pe post de sac de box?
Aţi fi putut să depuneţi plângere împotriva celui care v-a agresat. Îmi pare rău pentru dvs. , dar dreptatea nu ne permite legea să o facem cu pumnul.
Oricum , depuneţi plângerea, şi încercaţi să probaţi faptul că aţi fost lovit, poate se reţine ca circumstanţă atenuantă provocare şi scăpaţi mai ieftin.
Nu poti sa-l lovesti.
In ceea ce priveste camera ascunsa, crede-ma ca nu cred ca e cazul...
Iar pedeapsa este pana la 5 ani.
Moderatorul nu s-a uitat si la urmatorul aliniat;)

Alte discuții în legătură

Ofensa adusa din partea unui politist eduuard eduuard Unde ar putea fi incadrata fapta unui politist care in exercitarea atributiilor de serviciu foloseste expresii jignitoare la adresa unui persoane? (vezi toată discuția)
Ultraj sunyigabi sunyigabi imi poate spune cineva, daca un politist in civil este batut fara motiv intro discoteca, merge ultraj contra bunelor moravuri? (vezi toată discuția)
Ultraj sau nu? xuser xuser Am de gand sa-i trimit alaturi unui memoriu unui politist o carte de medicina legala, si una de fizica. Poate fi considerat acest lucru \"ultraj\"?! Nu ... (vezi toată discuția)