avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ofensa adusa din partea unui politist
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ofensa adusa din partea unui politist

Unde ar putea fi incadrata fapta unui politist care in exercitarea atributiilor de serviciu foloseste expresii jignitoare la adresa unui persoane?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 31 Iulie 2015
Ultraj.
Cred ca nu ati inteles cine pe cine jigneste.
Art. 239

Ultrajul

Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Faceti-i plangere la superiori politistului si veti vedea mai departe ce se intampla, probabil nimic.
Nu e penala fapta, oricum. Pe parte civila, il puteti actiona in judecata pt atingeri aduse onoarei si demnitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita dintre insulta si dreptul la opinie saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Unde este limita dintre opinie si insulta? Ca de ex, daca zic \\"politia lucreaza mana in mana cu infractorii\\" ... e dreptul meu la parare? si daca-i zic ... (vezi toată discuția)
Insulta sau ultraj ContSters146145 ContSters146145 Daca un detinut adreseaza injurii unui gardian se considera a fi insulta sau ultraj ? (vezi toată discuția)
Ultraj Jonny93 Jonny93 Vă rog să îmi spuneţi dacă un paznic de vânătoare, angajat de o filială judeţeană a Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din ... (vezi toată discuția)