avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Actualizare Datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Actualizare Datorie

Am girat imprumutul unei societati care a dat faliment.
Societatea nu a mai platit imprumutul.
Conform Legii falimentului datoriile societatilor care au dat faliment nu se mai actualizeaza.
Daca are o hotarire judecatoreasca este legal ca executorul judecatoresc, AVAS-ul sa actualizeze aceste datorii conform Codului de procedura civila?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:40, 16 Ianuarie 2013
Solutia actualizarii cu indicele de inflatie are in vedere principiul repararii integrale a prejudiciului, consacrat de art. 1084 C. civ. potrivit caruia
daunele interese ce sunt debite creditorului cuprind in genere pierderea ce a suferit si beneficiul de care a fost lipsit.

Suma rezultata din actualizare in raport cu rata inflatiei, are drept consecinta reparatia integrala a prejudiciul rezultat din intarzierea platii ,astfel riscul devalorizarii monedei nationale datorandu-se debitorului,care nu a achitat suma in termen rezonabil
Acordand suma actualizata, executorul judecatoresc a dat efecte si clauzei de impreviziune urmarind ca dauna efectiv creata prin devalorizarea monedei nationale sa fie acoperita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare datorie VONPAUL006 VONPAUL006 Am girat un imprumut al unei societati care a dat faliment. Executorii AVAS actualizeaza datoria cu toate ca in Legea falimentului se ... (vezi toată discuția)
Am o sentinta judecatoreasca si trebuie actualizata suma cu indicele de inflatie crystus7 crystus7 am castigat impotriva unei societati de asigurare o despagubire de 16011 lei cu actualizare sumei cu indicele de inflatie,am duso la executor dar mi au fost ... (vezi toată discuția)
Actualizarea sumei/penalitatilor pana la momentul executarii silite efective calin_andrei calin_andrei F. scurt istoric: s-a obtinut titlul executoriu pe o suma care este formata din debit principal [u]+ penalitati de intarziere[/u] ([i]temeiul juridic al ... (vezi toată discuția)