avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,
este legal ca angajatorul sa ne ponteze si sa ne plateasca concediu de odihna in ianuarie 2013 daca noi stam acasa pentru ca nu avem de lucru din vina angajatorului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 15 Ianuarie 2013
Daca vi se plateste, de ce nu ar fi legal? Ati prefera sa nu fiti platiti?
Nu este legal cum procedeaza angajatorul dvs ...
problema este ca ni se ia din concediul de odihna cand nu avem de lucru din vina angajatorului, iar daca avem o problema si solicitam zile de concediu pentru rezolvare suntem pontati in invoire si nu suntem platiti.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
CRODICA, utilizator
Este o practica nelegala care poate fi sesizata ITM-ului si/sau Inspectiei Muncii.
Exista si varianta somajului tehnic dar in acest caz ar trebui sa plateasca o indemnizatie de 75% din salariul de baza... Cred ca e mai avantajos sa le dea CO...

Alte discuții în legătură

C.o. babaangi babaangi Buna ziua ! Sunt persoana cu functie de conducere. Nu reusesc sa efectuez integral zilele de concediu de odihna la care am dreptul. Este sfarsit de an si nu ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna cim cu timp partial mihaitudor66 mihaitudor66 Bun, am inteles, ca durata este de 20 zile/an. Cum se ponteaza angajatul respectiv in concediu(in cazul cand este la lucru apare in pontaj cu 1ora intr-o ... (vezi toată discuția)
Prestare munca normata in aceeasi zi in care incepe co ContSters309014 ContSters309014 Buna ziua, Am o problema in ceea ce priveste faptul ca in ziua când am intrat in CO planificat am prestat un numar de 7 ore de munca in regie. Cum este ... (vezi toată discuția)