avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.O.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.O.

Buna ziua !
Sunt persoana cu functie de conducere. Nu reusesc sa efectuez integral zilele de concediu de odihna la care am dreptul. Este sfarsit de an si nu am efectuat, integral, concediul de odihna nici pe anul 2009, nici pe anul acesta.
Societatea, la solicitarea mea, financiar, poate sa-mi plateasca drepturile de CO, ocazie cu care , de comun acord, stingem orice obligatie ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:05, 24 Noiembrie 2010
Buna ziua,
Concediul de odihna neefectuat nu poate fi platit decat in cazul in care salariatul isi inceteaza activitatea la firma respectiva.
In aceeasi situatie am fost si eu de nenumarate ori si procedam la urmatoarea rezolvare(la vremea aceea ma intelegeam foarte bine cu conducerea):
mi se trecea ca efectuat concediul urmand ca in anul urmator sa-mi iau zilele (ce fel suna !!!) si sa fiu pontat.
Cum nu reuseam nici asa mi se plateau ca ore suplimentare si stingeam orice datorie unul fata de celalalt.
Desi nu este nici corect nici sanatos pt.dvs.puteti vorbi cu angajatorul sa va ponteze ca si cum ati fi in CO cu toate ca mergeti la serviciu (sa va faca stat de plata pt.zilele de CO)si sa va plateasca la negru zilele pe care le lucrati in perioada CO.
Pana la urma fiecare are nevoie de odihna ca nu suntem roboti si nu cred sa fie vreo persoana care sa nu poata fi inlocuita cateva zile pentru a se putea odihni.
Nu se poate legal sa renuntati contra bani la acele zile de concediu.

Se pot gasi alternative mai pe langa lege, insa o modalitate legala (document, conventie etc) prin care sa stabiliti ca dvs. renuntati ca concediu iar firma vi-l plateste, nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Arianee ariana Arianee ariana Am o nelămurire și aș dori să mă ajuțati.Eu mai sunt în concediu de odihnă până în data de 06.06.2018 Astăzi 01.06 am fost la serviciu și m-am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna fortat andrei44 andrei44 Am o intrabare si desi este week-end, sper sa ma puteti ajuta. Firma la care lucrez face restructurari si sunt pus pe lista de disponibilizati. Datorita ... (vezi toată discuția)
Concediul neefectuat pe anul 2008 cristina1981 cristina1981 va rog din suflet sa ne invatati ce putem face in cazul in care angajatorul nu aproba cererea concediul de odihna pe anul 2008 sotul meu avand 14 zile ... (vezi toată discuția)