avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

Am o nelămurire și aș dori să mă ajuțati.Eu mai sunt în concediu de odihnă până în data de 06.06.2018 Astăzi 01.06 am fost la serviciu și m-am pontat. Lucrez la o firma de cablaje auto. Primesc cei 200%in salariul următor +concediul plătit. Mâine, sâmbătă 02.06 șeful ne obligă să mergem la muncă și mi-a spus ca nu contează că sunt în concediu, ca ne descurcam noi. Adică, dacă îmi plătește ziua de munca la negru, mai beneficiez de concediu plătit pentru acea zi? Va mulțumesc frumos și aștept un răspuns
Cel mai recent răspuns: Arianee ariana , utilizator 18:08, 1 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti in.concediu nu inteleg motivul pentru care ati revenit la serviciu.

Salariaţii care se întorc mai repede din concediu ar putea fi priviti ca isi exercita optiunea de a renunţa la dreptul de a efectua integral concediul de odihnă în natură.

Chiar si asa, mai aveti dreptul la zilele de concediu neefectuate angajatorul considerand ca perioada concediului s-a intrerupt in conformitate cu prevederile Codului Muncii, concediul de odihnă putand fi întrerupt atât de salariat, cât şi de angajator.

Totodată, angajatorul poate rechema salariatul din timpul concediului de odihnă pentru interese urgente.

Nu pot sa va spun in ce mod intentioneaza angajatorul sa va plateasca atunci cand s-a adresat cu expresia "ne descurcam noi". Este posibil sa va plateasca concediul integral considerand ca inca nu v-ati intors la serviciu si/sau sa va plateasca in plus la negru.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Arianee ariana a scris:

....Adică, dacă îmi plătește ziua de munca la negru, mai beneficiez de concediu plătit pentru acea zi? Va mulțumesc frumos și aștept un răspuns

Atat timp cat sunteti platita la negru, in pontaj veti figura in CO, iar indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum calculez salar si plata concediu? papic papic un angajat a beneficiat de 7 zile concediu de odihna pe luna ianuarie, tot ianuarie a lucrat 192 de ore, angajatul lucreaza pe ture de noapte cate 12 ore ... (vezi toată discuția)
C.o. babaangi babaangi Buna ziua ! Sunt persoana cu functie de conducere. Nu reusesc sa efectuez integral zilele de concediu de odihna la care am dreptul. Este sfarsit de an si nu ... (vezi toată discuția)
Urgent daca se poate! cuantum compensare concediu odihna! cipri_h cipri_h Am si eu o intrebare..... Un angajat,care nu a fost pontat in concediu de odihna in anul 2007-2008,cu toate ca l-a efectuat integral,avand platite absolut ... (vezi toată discuția)