avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent daca se poate! Cuantum compensare concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent daca se poate! Cuantum compensare concediu odihna!

Am si eu o intrebare.....
Un angajat,care nu a fost pontat in concediu de odihna in anul 2007-2008,cu toate ca l-a efectuat integral,avand platite absolut toate drepturile salariale in acea perioada,solicita compensarea concediului neefectuat pentru aceasta perioada.
mentionez ca respectivul angajat si-a depus demisia si ulterior a rem,is o scrisoare de informare prin care solicita plata acestor drepturi
Care este posibilitatea de a dovedi ca respectiva persoana si-a efectuat concediul de odihna si cum se calculeaza cuantumul compensatiei pt zilele de concediu neefectuate.
Va mutumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:05, 27 Aprilie 2009
Pentru a putea dovedi ca persoana respectiva a efectuat concediul de odihna in acea perioada trebuie sa existe cererile de acordare concediu de odihna, trebuie s fi primit drepturile banesti in consecinta, pe fluturasul de salariu trebuie sa apara acest lucru, la fel si in pontaj.
1. Daca salariatul a fost in CO si l-ati pontat prezent, bravo lui! Acum este indreptatit sa va ceara banii.
2. Norocul dvs. este ca nu sunteti obligat sa-i dati decat pe acest an si pe 2008.
3. Calculul c/val. zilelor de CO neefectuat se face ca si cand ar pleca in CO in ziua cand faceti calculul. Dvs. nu aveti contabil la firma?
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu aveti condica de prezenta, sau inregistrare cu cardul ? cu acestea puteti dovedi ca a fost in concendiu si ca s-a omis inregistrarea in pontaj. Poate asa aveti bafta sa il faceti sa renunte la cerere. Daca nu aveti atunci nu puteti demonstra nimic....este importanta condica de prezenta cu semnatura salariatului pentru ambele parti deoarece asa se evita anumite abuzuri si se pot
repara
anumite erori.
In ceea ce priveste cuantumul compensatiei se calculeaza ca si cum ar lua concediul in luna incetarii cim
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
Codul Muncii, dar in pontaj treceti toate zilele lucrate astfel ca in statul de plata va figura cu toate zilele lucratoare din luna lucrate plus x zile concediu la care ar fi avut dreptul si nu le-a efectuat.
Eu sunt norocoasa ca programul de salarii pe care lucrez calculeaza singur atat concediile efectuate cat si cele neefectuate.
Multa bafta.
Trebuie sa aveti o dovada ca angajator ca in acea perioada salariatul nu a fost la serviciu ci in concediu, chiar daca contabila sau cine va face salariile a gresit.
Desi angajatul dvs poate sa profite de aceasta greseala, nu mi se pare corect sa platiti de 2 ori; sa platiti o diferenta eventuala de bani, da, e corect.
Chiuar nu aveti nici un fel de documente privind faptul ca a efectuat concediul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul neefectuat pe anul 2008 cristina1981 cristina1981 va rog din suflet sa ne invatati ce putem face in cazul in care angajatorul nu aproba cererea concediul de odihna pe anul 2008 sotul meu avand 14 zile ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat barnar46 barnar46 Sunt incadrat in munca in septembrie 1968. In noiembrie 2008 doresc sa ies la pensie. Nu am beneficiat de concediu in anul in curs. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)