avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plata ajutorului de deces de la o societate de ajutor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plata ajutorului de deces de la o societate de ajutor reciproc

Buna ziua,

Mama mea a fost si tatal meu este membru unei societati de ajutor reciproc de deces. La inceput au platit separat cotizatia (vreo 15 ani) iar apoi amandoi plateau pe un buletin si o chitanta unica suma de 165 Ron cotizatia anuala la acest fond. Chitanta este pe numele tatalui meu. Mentionez ca amandoi plateau cotizatia de cel putin 22 ani. Anul trecut (in martie),mama a decedat (am fost si am luat ajutorul de deces de la ei de 1500RON)dar cotizatia a fost platita pe tot intreg anul . Bun. Acum tatal meu doreste sa continue acest lucru (de a continua sa plateasca ajutorul de deces pentru el) si am contactat societatea sa primim cateva lamuriri. Primul lucru care l am auzit de la ei a fost ca taxa s a majorat la 185RON, iar al doilea lucru ca el o sa plateasca in continuare aceeasi suma adika tot 185RON total.Le am cerut o lamurire dar nimic, am intrebat cat este lunar de persoana si iarasi nimic raspunsul a fost: Veniti la sediu ,platiti aceasta suma de doriti SA CONTINUATI SA FITI MEMBRU :(((. E normal asa CEVA ? Se spune ca este societatea care ajuta pe oamenii nevoiasi,cu pensii mici,dar vad ca nu e asa. Macar o lamurire din partea dumneavoastra daca am putea avea,multumind pe entru acest lucru, pentru ca potentialul nostru material nu ne prea ajuta sa mergem sa clarificam acest lucru,sediul fiind si distant de localitatea noastra.
Asteptand un raspuns la intrebarea noastra (cum sa procedam?),va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Retragere cotizatie si contributie car pensionari MariaW MariaW Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarerea problema. Mama mea are calitatea de membru al Casei de ajutor Reciproc a pensionarilor si ar dori sa se ... (vezi toată discuția)
Abuzul unei societati ghiumusa ghiumusa buna ziua, Parintii mei sint membri la 2 asociatii de ajutor inmormantare din judetul Galati de peste 40 ani;in fiecare an au platit suma care li-s-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces simona.elisa simona.elisa Buna ziua, va rog frumos, am o intrebare: lucrez la o firma privat si as vrea sa stiu cat este ajutorul de deces pentru ruda de gradul I( mama )? va ... (vezi toată discuția)