avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatiile se fac in 15 zile lucratoare sau ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatiile se fac in 15 zile lucratoare sau calendarstice

Am primit in stiintare de la Casa juddeteana de Pensii. A fost expediata conform stampilei de pe plic in data de 28 decembrie 2012. Am fost plecata din localitate si acum a gasit plicul. In adresa respectiva spune ca pot face contestatie in 15 zile de la comunicare. Azi fiind 15 insemna ca ar fi trecut termenul sau pot sa ma folosesc de faptul ca in aceasta perioada au fost multe zile libere din punct de vedere legal si as mai avea timp.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 12:34, 15 Ianuarie 2013
Termenele se calculeaza pe zile calendaristice, nu lucratoare. Daca puteti dovedi ca din motive bine intemeiate nu ati putut formula in termenul legal contestatia, puteti cere repunerea in termen. Acest lucru il puteti face doar in cadrul procesului, daca partea adversa invoca tardivitatea contestatiei dvs.
Daca legea nu mentioneaza ca sunt zile lucratoare, atunci inseamna ca este vorba de zile calendaristice (zilele lucratoare reprezinta exceptia!). Numai daca ultima zi este o zi nelucratoare, atunci termenul se implineste in urmatoarea zi lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere contestatie rickysz74 rickysz74 As dori sa stiu cum se calculeaza trmenul de 15 zile in care se poate contesta un proces verbal.Mai exact daca procesul verbal a fost comunicat in data de ... (vezi toată discuția)
Recurs la sechestru asigurator annabela annabela termenul de recurs de 5 zile de la comunicarea incheierii de admitere a unui sechestru asigurator se calculeaza pe zile lucratoare sau calendaristice? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca într-un proces de partaj judiciar am primit sentina ... sorinmicu77 sorinmicu77 Buna ziua. Daca într-un proces de paraj judiciar am primit sentina in prima instanta ,cu termen de apel in 30 de zile de la comunicare,acele 30 de zile sunt ... (vezi toată discuția)