avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Rectificarea greselii din certificatul de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Rectificarea greselii din certificatul de casatorie

Buna, am nevoie de ajutorul vostrul. In 2010 am facut certificat de căsătorie roman in baza certificatului de cetatenie si a cert. de căsătorie moldovenesc, dar a fost greșit o litera in familie si pentru retificarea greșeli mi se cere cert. de căsătorie moldovenesc unde a fost înregistrat cu un număr dar din păcate acel certificat lam pierdut si am scos alt cert. de casatorie de la arhiva dar au spus ca trebuie acel număr din spate. Spunetimi va rog ce sa fac si unde sa mă adresez? Mersi mult.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:26, 18 Ianuarie 2013
Cereti lamuriri ofiterului de stare civila, care de altfel era obligat la solicitarea dvs. de transcriere sa verifice actele atunci . Acum pentru a va rectifica greseala , dvs. nu aveti decat sa solicitati un alt certificat eliberat de aceeasi primarie din Moldova unde v-ati casatorit. Daca nu sunteti inteles solicitati o audienta la seful serviciului. Puteti sa faceti dovada numelui si implicit a greselilor strecurate si cu actele moldovene pe care le depuneti la cererea de rectificare, ori actele parintilor dvs. daca greseala se refera la dumnealor. Certificatul de casatorie daca il aveti pierdut nu aveti decat sa solicitati altul, intrucat acesta este obligatoriu o dovada de baza. Oricum la dosarul de transcriere aveti copia si traducerea in original a certificatului initial, deci d.na de la starea civila are un exemplu. Problema esta ca nu cumva certificatul moldovenesc sa fie gresit si atunci d.na de la starea civila nu este de vina. In acest caz dvs. puteti sa solicitati ca cei din Moldova sa va elibereze un certificat care sa cuprinda mentiunile de rectificare din Moldova. Reveniti cu amanunte.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de casatorie edy90 edy90 Buna ziua! Mi-sa gresit transcrierea certificatului de casatorie in sensul ca la numele sotului care este cetatean strain nu sa pus o litera iar cand am ... (vezi toată discuția)
Rectificare act de casatorie alinaelenapopescu alinaelenapopescu Pe certificatul de casatorie cipriot apare scris, asa cum mi-a fost cerut, numele parintilor mei dinaintea casatoriei. In momentul inregistrarii ... (vezi toată discuția)
Probleme la transcrierea certificatului de nastere (altele decat cele ce s-au mai discutat) breacking_the_law breacking_the_law Va salut, voi expune problema mea in cele ce urmeaza si va rog sa-mi dati un sfat, o parere competenta pentru ca nu stiu ce sa mai fac. Am depus dosarul ... (vezi toată discuția)