avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - apicultura neimpozabil, casa de marcat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - apicultura neimpozabil, casa de marcat

Buna ziua,

Am intalnit urmatoarea situatie : PFA -apicultura cu fonduri europene 141 , a dat spre procesare miere , a vandut miere pe factura la pers. juridica cu incasare prin chitanta, pentru a vinde la persoane fizice daca face incasarea prin banca atunci poate scapa de achizitionarea casei de marcat ?
Mentionez ca incasarea s-a facut prin banca , livrarea mierii s-a facut fara acte , nedetinand dovada livrarii prin curierat sau posta pentru ca nu a fost cazul .

Multumesc anticipat pentru sfaturi .
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:04, 15 Ianuarie 2013
Conform art. 1 din O.U.G. nr. 28/1999 operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Avand in vedere ca dumneavoastra nu vindeti direct catre populatie, nu vindeti cu amanuntul, nu aveti obligatia sa folositi casa de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal/chitanta kammy kammy Buna ziua! Pt un service auto, care vinde si piese auto, e suficient emitere facturi si incasare pe chitanta sau trebuie si casa de marcat? Multumesc! (vezi toată discuția)
Inacasare cu factura de la persoane fizice matei.l matei.l buna ziua, Am urmatoarea situatie. am un studio foto unde as vrea sa desfasor un training de fotografie. aceasta nu este activitatea primcipala, ... (vezi toată discuția)