avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... autorizatie de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

autorizatie de munca

Sunt din R. Moldova. Am venit in RO cu viza tip C. In timpul asta miam adunat actele ca sa le depun pt autorizatie de munca, dar nici pana acum nu sa acordat numarul de locuri pt cetatenii straini, iar viza imi expira si nu as vrea sa pierd locul de munca. Angajatorul poate sa depuna actele pt autorizatie de munca daca am sa stau 30 de zile ilegal?
Am citit ca poti sa deschizi viza de lunga sedere pentru alte scopuri:
) celor care solicită intrarea pe teritoriul României în scopul formării profesionale neremunerate în cadrul unei întreprinderi din sectorul public sau privat ori în cadrul unui furnizor de formare profesională acreditat, dacă fac dovada că îndeplinesc în mod cumulativ următoarele condiţii:

au încheiat un contract de formare pentru participarea neremunerată la o formă de pregătire în cadrul unei întreprinderi din sectorul public sau privat ori în cadrul unui furnizor de pregătire profesională acreditat;
dispun de mijloace de întreţinere în cuantum de cel puţin salariul mediu net pe economie lunar pentru întreaga perioadă înscrisă în viză;
Oare acest tip de viza e valabil daca as semna un contract cu societatea care vrea sa ma angajaze fara remunerare doar in scopul formarii profesionale? sau e mai bine sa astept sa treaca alea 3 luni si dupa aia sami deschid alta viza C si sa vin sa depun atunci pt autorizatie?
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 19:54, 9 Februarie 2009
Din pacate nu, angajatorul nu poate depune documentatia caci va primi negativ. De asemenea aveti grija ca daca stati ilegal pe teritoriul Romaniei s-ar putea sa primiti refuz datorita acestui fapt, am avut si eu o situatie similara, tot cu un cetatean din R Moldova si a trebuit sa il trimit la expirarea vizei de turist. Oricum, va trebui sa ajungeti pentru a primi viza de la ambasada Romaniei din Chisinau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere in scop de munca luissiana luissiana Buna ziua, Doresc sa angajez o persoana cetatean etiopian (momentan locuieste si munceste in alta tara). Ma intereseaza care sunt demersurile pe care tb sa le ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am angajat un cetatean din republica moldova pe o ... SERVIZI ASSOCIATI SERVIZI ASSOCIATI Buna ziua. Am angajat un cetatean din Republica Moldova pe o perioada de 4 luni, respectiv de la 01.09.2021 pana 31.12.2021 conform Legii 200/10.09.2020, in ... (vezi toată discuția)
Salariu minim cetateni straini incadrati in romania handaricimarin handaricimarin s-a promulgat o noua OUG care reglementeaza un salariu mediu pe care cetatenii straini incadrati in munca pe teritoriul Romaniei trebuie sa-l aiba?daca da,la ... (vezi toată discuția)