avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Am angajat un cetatean din Republica ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Am angajat un cetatean din Republica Moldova pe o ...

Buna ziua. Am angajat un cetatean din Republica Moldova pe o perioada de 4 luni, respectiv de la 01.09.2021 pana 31.12.2021 conform Legii 200/10.09.2020, in baza vizei de sedere pentru munca obtinuta de cetateanul moldovean de la Ambasada Romaniei de la Chisinau. Viza obtinuta de cetateanul moldovean este pe 6 luni, respectiv de la 01.09.2021 pana la 28.02.2022. In baza contractului de munca incheiat pe durata determinata de 4 luni pentru perioada mentionata mai sus cetateanul moldovean a obtinut permisul de sedere pentru munca de la Inspectoratul General pentru Imigrari valabil pe perioada contractului de munca.

Conform Legii 200/.10.09.2020 cetatenii moldoveni pot fi incadrati in munca pe teritoriul Romaniei cu contract individual de munca cu norma intreaga, pe o perioada de maximum 9 luni intr-un an calendaristic, fara sa fie necesara obtinerea avizului de munca anterior angajarii.

Intrebare: Avand in vedere ca la data expirarii duratei contractului de munca viza de sedere pentru munca este valabila, pot sa inchei un nou contract de munca pe durata determinata, de data aceasta pe o durata de 9 luni, in anul urmator, respectiv din 01.01.2022 pana la data de 30.09.2022, conform Legii 200/10.09.2020 in baza vizei de sedere obtinuta pentru primul contract, astfel incat cetateanul moldovean sa nu fie nevoit sa depuna o noua documentatie pentru obtinerea unei alte vize pentru noul contract?
Cel mai recent răspuns: Ciprianbej , utilizator 18:36, 12 Decembrie 2022
Legea este clara: nu este necesară obținerea avizului de angajare pentru încadrarea în muncă pe teritoriul României a cetățenilor din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia încadrați în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.

In speta, intr-un an calendaristic.cetățenii din Republica Moldova pot fi încadrați în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni .
Bună, sunt cetățean al Republicii Moldova și miam facut o viza de munca cu durata de 9 luni. Cum îmi fac permisul de sedere ca sa pot să-mi fac un permis de conducere și care sunt actele necesare pentru permisul de sedere, si dacă permisul de sedere și avizul de munca sunt aceeași chestie? Când noi Moldovenii avem nevoie sa ne facem un aviz de munca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa angajez un cetatean moldovean alsantcalsan alsantcalsan Vreau sa angajez un cetatean moldovean pe o perioada de 2 luni, care ar fi procedura de angajare? Stiu ca cetatenii moldoveni au drept de sedere in Romania ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ucranian alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua. Stiti cumva care sunt demersurile pentru angajarea unui cetatean ucrainian care nu are permis de sedere sau de munca ? M-ar interesa institutile la ... (vezi toată discuția)
Sunt cetatean din republica moldova, vreau sa ma angajez pe o ... Oplop Oplop Sunt Cetatean din Republica Moldova, vreau sa ma angajez pe o perioada determinata de 9 luni, la obtinerea permisului de sedere nu se va cere avizul de ... (vezi toată discuția)