avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Vreau sa angajez un cetatean moldovean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Vreau sa angajez un cetatean moldovean

Vreau sa angajez un cetatean moldovean pe o perioada de 2 luni, care ar fi procedura de angajare?

Stiu ca cetatenii moldoveni au drept de sedere in Romania 3 luni, au dreptul de munca in aceste 3 luni sau pentru angajare trebuie urmati pasii corespunzatori.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 20 Ianuarie 2024
Procedura angajării străinilor de către angajatori, persoane fizice sau juridice din România, necesită parcurgerea următoarelor etape:
i. obţinerea avizului de angajare;
ii. obţinerea unei vize de lungă şedere;
iii. obţinerea dreptului de şedere;
iv. eliberarea unui permis de şedere în scop de muncă / în scop de detaşare.

De asemenea, cetățenii din Republica Moldova, pot fi încadrați în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic, fara obținerea avizului de angajare pentru încadrarea în muncă pe teritoriul României a străinilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am angajat un cetatean din republica moldova pe o ... SERVIZI ASSOCIATI SERVIZI ASSOCIATI Buna ziua. Am angajat un cetatean din Republica Moldova pe o perioada de 4 luni, respectiv de la 01.09.2021 pana 31.12.2021 conform Legii 200/10.09.2020, in ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ucranian alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua. Stiti cumva care sunt demersurile pentru angajarea unui cetatean ucrainian care nu are permis de sedere sau de munca ? M-ar interesa institutile la ... (vezi toată discuția)
Sunt cetatean din republica moldova, vreau sa ma angajez pe o ... Oplop Oplop Sunt Cetatean din Republica Moldova, vreau sa ma angajez pe o perioada determinata de 9 luni, la obtinerea permisului de sedere nu se va cere avizul de ... (vezi toată discuția)