avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor - vreau sa plec de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor - vreau sa plec de acasa

Buna ziua in primu rand asi dori daca sar putea sa aflu cateva raspunsuri am 16 ani si ... imi iubesc prietenul este ceva grav daca fug la aceasta varsta din sanul familiei pentru a fi cu el ... el este major si are 18 va rog raspunde-ti
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:23, 15 Ianuarie 2013
Aţi încercat să vorbiţi cu părinţii dvs.?
Vreţi să plecaţi de la domiciliul legal sau vreţi să şi căsătoriţi?
Vreau daca sar putea sa stiu ce urmari va avea nu vreau sai fac probleme baiatului si nici parintilor vreau doar sa stiu ce consecinte vor urma daca voi pleca la el repet am doar 16 anii
Ceva grav ar putea fi pentru el... tocmai din cauză că este major.

Pe de altă parte părinții pot să ceară poliției să vă aducă acasă, deoarece răspund de D-voastră până la majorat.
Dar parinti nu ma pot lua cu forta de la el daca declar ca nu mia facut nimic rau si ca am venit de buna voie...
Cine spune că părințiii nu pot să vă ia cu forța? Dacă vor pot :)
Cine spune că declarația pe care o veți da va conta mai mult decât declarația părinților?

Se va face o anchetă de către autoritatea tutelară și nu cred că aceasta ar fi în favoarea D-voastră.

Oricum nu cred că aveți nevoie de sfaturile de pe acest forum. Ați luat deja hotărârea de a pleca. :)
Probabil că veți suporta consecințele faptelor D-voastră.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Libertate la 18 ani? alin@ alin@ buna seara! imi cer scuze ca va rapesc din timpul dumneavoastra pretios dar am vazut ca ati ajutat o multime de oameni si m-am gandit ca poate aveti bunavointa ... (vezi toată discuția)
Am 18 ani si vreau sa plec de acasa Cristina1506 Cristina1506 Buna ziua! Am implinit acum 4 luni varsta de 18 ani. Am de mai mult timp neintelegeri in familie si vreau sa plec. In urma cu 2 luni am plecat iar parintii mei ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma mut cu prietenul si părinții lui NOnamehelp NOnamehelp Am 17 ani si 5 luni si din cauza nenumăratelor certuri cu tatăl in fiecare seara am stabilit cu iubitul si părinții sa ma mut la ei ... Am nevoie de cât ... (vezi toată discuția)