avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... anulare raport de expertiza in cale de atac ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

anulare raport de expertiza in cale de atac apel-respins ca netimbrat

pe rolul unei judecatorii am avut o actiune de partaj judiciar, valoarea masei de partaj apreciind/o la suma de cca.15.000 lei avand in vedere ca valoarea de impunere in baza careia a fost platit impozit atata pe casa, cat si pe terenul aferent este de 18,190,980 lei. Mi s/a pus in vedere sa achit taxa de timbru in suma de 450 lei. Au fost intocmite doua rapoarte de expertiza, o expertiza topografica si una tehnica in constructii, expertii apreciind valoarea masei de partaj ca fiind de 247.656 Lei., iar instanta a dispus partajarea conform loturilor propuse de experti. Am declarat apel, iar instanta de control judiciar mi/a pus in vedere sa achit diferenta de taxa de timbru in suma de 6979.68 lei in baza art.3 alin.2 din Legea nr.146/1997 pentru fond si suma de 3489.84 lei pentru apel intrucat eu deja achitasem 225 lei. Neavand aceasta suma, nu am achitat, iar instanta mi/a respins apelul ca netimbrat. Ce pot face in aceasta situatie avand in vedere ca in motivele de apel am contestat experizele efectuate, si fimprejurarea ca instanta nu a tinut cont de faptul ca am formulat obiectiuni si am si solicitat inlocuirea expertilor? Expertul topo a facut si evaluarea si a stabilit valoarea de circulatie a terenurilor desi nu avea aceasta calitate. Expertul in constructii a stabilit valoarea de circulatie a terenurilor motivand ca "in viitor, candva...."se va construi o casa cu 900 mp, adica 8 etaje+parter, cu o suprafaţă de 100 m la plan si constată ca din valoarea casei ce se va construi 30% reprezinta valoarea terenului, adica 75 euro/mp- teren aflat sub casa ce se va construi. Mentonex ca casa si terenul se aflata in CA Rosestti, jud. Tulcea, iar casa este veche de peste 50 ani.
Ce mai pot face in momentul de fata. Solicit raspuns urgent intrucat mai am 5 zile in care pot declara recurs. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Valoarea de circulatie a unui teren GeannieBlue GeannieBlue Ma poate ajuta cineva sa aflu cum as putea afla valoarea de circulatie a unui teren intra-vilan din Bucuresti, care nu are constructii pe el? Stiu doar ca ... (vezi toată discuția)
Taxe timru judiciar apel valik valik cine poate sa-mi spuna cam cat ar costa taxa timbru judiciar apel partaj bunuri comune.valoare imobil 356 000 roni ( valoare estimata expert nereala ). in ... (vezi toată discuția)