avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... modul de calcul in cazul anularii suspendarii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

modul de calcul in cazul anularii suspendarii conditionate

Am si eu o problema in privinta modului de calcul al pedepsei in urmatoarele situatii:

Daca se anuleaza suspendarea conditionata a executarii pedepsei, cu ocazia calcularii noii pedepse, conform regulilor de la concurs sau recidiva, mai este posibila aplicarea sporului aferent acestor institutii de drept?

Dar in situatia in care, in termenul de incercare al suspendarii conditionate infractorul savarseste un concurs de infractiuni, dupa revocarea suspendarii conditionate (in situatia in care cel putin una din infractiunile concurente e intentionata), dupa cumularea aritmetica intre fiecare pedeapsa stabilita pentru infractiunile concurente si pedeapsa suspendata, se mai aplica vreun spor aferent concursului sau recidivei?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Gilia_stud , utilizator 21:11, 22 Ianuarie 2013
Sporul nu se aplică în cazul infracţiunilor săvârşite din culpă, conform legii, ceea ce presupune că pentru infracţiunile comise cu intenţie sporul se poate aplica.
Ma intereseaza daca, in timpul suspendarii conditionate a executarii pedepsei, se comite, nu o infractiune, ci un concurs de infractiuni, la calculul pedepsei se aplica numai sporul pentru concurs, sau atat sporul pentru concurs cat si cel pentru recidiva?
Sporul pentru concurs se aplică dacă instanţa, la momentul individualizării pedepsei, consideră că pedeapsa , chiar sporită până la maximul ei special, este neîndestulătoare.
Sporul pentru recidivă nu este însă opţional.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei badila steluta badila steluta am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei ... (vezi toată discuția)
Inselaciune-alcool animacikaa animacikaa daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)
Gratierea unei pedepse suspendare conditionat . nelamurire !!! razvanpopescu razvanpopescu Conform art.120 alin.2 gratierea are efect si asupra pedepselor suspendate conditionat . EX : avem o pedeapsta de 3 ani care se suspenda conditionat => ... (vezi toată discuția)