avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrarea este obligatorie in REGISTRUL ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrarea este obligatorie in REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI ?

Daca voi efectua lucrari cu intreprinderea individuala a mea in ITALIA si sint neplatitor de TVA ar trebui sa ma inscriu OBLIGATORIU la Registrul Operatorilor Intracomunitari ? Activitatea urmeaza sa o efectuez temporar ,lucrarea ce trebuie sa o efectuez preconizez sa o termin in 4 luni de zile, o sa eliberez o factura in euro a intreprinderii mele individuale ce o am in ROMANIA ,eu considerind ca m-am detasat in Italia temporar pina indeplinesc CONTRACTUL de lucrari de constructii ce l-am semnat cu o firma care doreste serviciile mele pentru o lucrare anume .Activitatea mea v-a fi considerata operatiune economica intracomunitara?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:03, 16 Ianuarie 2013
pentru lucrarile de constructii montaj nu este necesara inregistrarea in scopuri de tva pentru prestari intracomunitare si nici inscrierea in ROI, acest tip de servicii regasindu-se la art. 133, alin. (4), lit. a) din codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere rambursare tva ue AlexT. AlexT. Care este procedura de rambursare tva dintr-un stat membru UE? Am o factura din Italia emisa cu Tva?Cum recuperez acest tva? Cum se declara ? (vezi toată discuția)
Intrebare mirelanicola.72 mirelanicola.72 Va solicit ajutorul in urmatoarea situatie: o SC de constructii cu sediul in Romania, platitoare de TVA, subcontracteaza o lucrare de la o alta SC cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Firma de transport intracomunitar ASKIM3GET ASKIM3GET Buna seara Am infiintat o societate cu obiect de activitate transport intracomunitar de marfuri. Transportul se fa realiza din Italia catre alte tari din UE ... (vezi toată discuția)