avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită furt penal,eu parte vatamata
Discuție deschisă în Executare silită

furt penal,eu parte vatamata

Anul trecut in ianuarie m-i s-a furat masina.Hotii au fost prinsi si se afla in detentie.Au facut recurs ,s-a respins,definitiv.Eu m-am constituit parte vatamata,am cerut despagubiri,in instanta de fond s-a aprobat cererea mea.In momentul arestarii,s-a gasit asupra celor doi hoti suma de 3500,respectiv 540 lei.Acum astept sa ajunga dosarul in arhiva pentru a face cerere de investire.Intrebarea mea este;ce trebuie sa fac in continuare,am inteles ca trebuie sa merg la executor.Ce taxe trebuie sa platesc,acei bani gasiti asupra lor ii pot cere eu.?Trebuie sa spun ca mai sunt alti pagubiti,vreo 3 care au cerut despagubiri.Daca ei nu au bunuri personale ce se intampla?Pe mine nu ma incanta ca ei fac inchisoare,si eu nu imi recuperez banii......
Cel mai recent răspuns: kikke , utilizator 18:14, 28 Ianuarie 2013
Va adresati executorului judecatoresc unde platiti o taxa, deobicei este fixa, depinde. Suma pe care dvs o veti recupera este suma stipulata in hotararea judecatoreasca, nu suma gasita la ei. Daca respectivii nu au bunuri ce pot fi executate... e o problema urata... tinand cont ca in astfel de cazuri se infinteaza proprierea pe venituri, daca tinand cont ca ei vor merge la inchisoare nu vor avea venituri.
Multumesc,mi-ati confirmat oarecum ceea ce banuiam.Dar ei fiind in detentie,vreo 4 ani,nu vor putea plati dupa eliberare,sau executarea se anuleaza dupa o anumita perioada de timp?Eu trebuie sa recuperez 10000 ron,si o alta parte vatamata 5000 ron.Unuia i-a respins cererea ca nefondata,cerea 7000 ron,iar alti doi nu s-au constituit parti civile.In schimb pentru ultimii doi in sentinta scrie ca statul confisca cate 6750de la fiecare inculpat.Asta inseamna ca cei doi au fost despagubiti cu aceasta suma sau ei nefiind parti civile sumele respective le confisca statul pur si simplu recuperand contravaloarea autoturismelor furate si nerecuperate.Un domn avocat imi zicea ceva de genul ca eu nu trebuie sa platesc executorul,ptr.ca el isi va lua dreptul de la debitor,adica taxe si procent din suma recuperata.
Dvs. achitati executorului un avans din onorariu (cel putin asa ar trebui, sunt si executori care cer intreg onorariul, vedeti si dvs. cum va intelegeti cu el, eventual puteti intreba doi sau mai multi ce pretentii au), dar cu siguranta va trebui sa achitati taxele si cheltuielile necesare demararii procedurii de executare (in baza legii, se platesc de creditor, urmand a se recupera de la debitor), care nu sunt f ridicate: taxe de timbru pentru incuviintare si somatie, formarea dosarului, alte taxe percepute de institutiile statului pentru a furniza informatii cu privire la veniturile si bunurile debitorului etc.
Multumesc, ....,vad ca sunteti executor judecatoresc,aveti idee daca exista un termen limita pentru recuperarea pagubei? Ce taxe ati percepe daca as apela la serviciile d-voastra?
Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in 3 ani de la obtinerea titlului executoriu (hotararea investita cu formula executorie).
Pentru creanta dvs. de 10000 lei as merge pe un total de 350 lei - 250 avans onorariu (calculat in baza legii) si 100 lei avans cheltuieli executare - pt trimiterea incuviintarii (taxe + posta), adresa la institutii (in speta primarie) sa aflam bunurile din patrimoniul lor, taxa de timbru emiterea somatiilor (taxa de timbru+taxe postale) etc. Avand in vedere situatia debitorilor, venituri nu realizeaza...posibil ca acel avans de cheltuieli sa fie si mai mic, iar daca dvs. aduceti taxele de timbru, se scad din cei 100 lei.
Aceste sume si informatii vi le dau informativ, ca sa va orientati...dar sunt colegi care percep si onorarii mai mari, chiar integral (eu v-am spus onorariul minim legal). Maximul ar fi 1000 lei.
Am avut discutii cu privire la veniturile realizate in inchisoare, detinutii care muncesc, realizeaza un venit, s-a discutat daca se poate institui poprire asupra acelor venituri. Unii nu fac acest lucru, eu, personal, nu vad ce m-ar impiedica. Imi cer scuze, daca sunt in eroare sau nu cunosc vreo prevedere legala speciala care interzice acest lucru. recunosc ca nu am avut pana in prezent o asa situatie, dar nu se stie niciodata...

Alte discuții în legătură

Executare silita ancuta_14 ancuta_14 Buna ziua, Am investit sentinta(ramasa definitiva si irevocabila) cu formula executorie, am de recuperat aprox 10.000 intre cheltuieli de judecata si pensie ... (vezi toată discuția)
Intrebare executor judecatoresc / avocat lauradx lauradx Bunica mea a castigat un proces ( definitiv si irevocabil ). M-a rugat sa ma interesez in legatura cu problema ei. Dansa vrea sa apeleze la un executor ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)