avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Am investit sentinta(ramasa definitiva si irevocabila) cu formula executorie, am de recuperat aprox 10.000 intre cheltuieli de judecata si pensie alimentara restanta.
Dupa ce primesc ''investirea'' sentintei care sunt pasii cere trebuie sa ii fac?
Va rog sa nu ma indrumati la executori pentru ca si ei imi cer banii in avans si nu am de unde sa anticipez in acest moment suma de 1500 de lei.
Mentionez ca persoana de la care trebuie sa recuperez banii, nu lucreaza cu forme legale, dar are un imobil si o masina pe numele lui.
Cel mai recent răspuns: ancuta_14 , utilizator 16:42, 30 Ianuarie 2013
Daca nu isi executa voluntar obligatiile, singura solutie este sa apelati la serviciile unui executor judecatoresc. Sunt executori care solicita un onorariu minim, drept onorariu provizoriu, urmand ca restul onorariului sa il recupereze de la debitor. Mergeti si discutati cu un executor si sigur va veti intelege cu privire la onorariu. Cu stima.
onorariul pe care il poate percepe un executor pentru recuperarea sumei de 10000 lei nu poate depasi suma de 1000 lei .
mai mult din onorariul maximal ( cel de 1000 lei ) dvs puteti plati un avans ce poate fi stabilit de comun acord cu executorul.
ce trebuie sa retineti dvs este faptul ca sunteti obligat sa avansati cheltuielile de executare ( taxe judiciare , taxe postale, etc. )
Si timpi practici care ar fi? Adica in cat timp se rezolva totul?
cate somatii trebuie sa primeasca pana se trece la scoaterea la licitatie a casei.
Nu doreste sa plateasca. Si va gasi tot felul de scuze pt a trage de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt penal,eu parte vatamata kikke kikke Anul trecut in ianuarie m-i s-a furat masina.Hotii au fost prinsi si se afla in detentie.Au facut recurs ,s-a respins,definitiv.Eu m-am constituit parte ... (vezi toată discuția)
Executorul mi-a spus asa a vrut muschii mei ADRIANSILV ADRIANSILV Executorul mi-a pus o taxa de 22 de milioane vechi pentru o punere in posesie a unui teren de 300 de metrii patrati pentru care m-am judecat si am ... (vezi toată discuția)
Taxa de redactare act de adjudecare, abuziva sau nu... floraur floraur Bun ziua, tot respectul pentru munca de lamurire, pe care o presteaza aici o gramada de specialisti, total benevol, din pasiune si dorinta de sustinere a ... (vezi toată discuția)