Buna ziua.
Administrator de srl a decedat in data de 30.12.2012.Pentru inchiderea exercitiului contabil pentru anul 2012 transmit declaratiile electronic pe semnatura mea adica a contabilului care este angajat al acestei firme,dar sunt si declaratii care se depun la Finante.Intrebarea mea este pe cine trec la administrator in declaratii daca nu s-a dezbatut succesiunea?Stiti cat sunt amenzile pentru nedepunerea declaratiilor.Nu am mai avut o situatie similara si nu stiu cum sa procedez.
Eu am avut o situatie similara.Asociatul in cazul meu era si salariat si trebuia trecut cineva si pe notificarea de incetare CIM.Eu am ales varianta pana la dezbaterea succesiunii,avand contract de prestari servicii,am trecut administratorul specificand "prin reprezentant soc.contabilitate ..."
Si asociatul meu era si salariat.Eu sunt cu contract de munca de 2 ore.Sa rezolv problema declaratiilor lunii decembrie si apoi sa rezolve cu succesiunea.Contractele de munca sunt inchise din data de 03.01.2012 la salariati iar la cel decedat din data de 30.12.2012.Dupa parerea dvs.pot sa inchid luna decembrie fara probleme?Multumesc pentru raspuns.
Nu sunt jurist sa va pot garanta corectitudinea abordarii problemei semnalate de dvs.eu asa am procedat pt ca nu puteam lasa succesorii sa plateasca amenzile ulterior.Exista in codul de procedura clauze de forta majora,dar eu nu am riscat-pe intelegerea celor de la Anaf....nu stiu cat puteti sa va bazati.
Insolventa firma
elena_trif_13
am avut o situatie cu o firma care a intrat in procedura de insolventa.dna care l-a anuntat pe patron de aceasta situatie creata are un birou de contabilitate. ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.