avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ASOCIAT UNIC DECEDAT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ASOCIAT UNIC DECEDAT

Buna ziua.
Administrator de srl a decedat in data de 30.12.2012.Pentru inchiderea exercitiului contabil pentru anul 2012 transmit declaratiile electronic pe semnatura mea adica a contabilului care este angajat al acestei firme,dar sunt si declaratii care se depun la Finante.Intrebarea mea este pe cine trec la administrator in declaratii daca nu s-a dezbatut succesiunea?Stiti cat sunt amenzile pentru nedepunerea declaratiilor.Nu am mai avut o situatie similara si nu stiu cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 18:05, 16 Ianuarie 2013
Eu am avut o situatie similara.Asociatul in cazul meu era si salariat si trebuia trecut cineva si pe notificarea de incetare CIM.Eu am ales varianta pana la dezbaterea succesiunii,avand contract de prestari servicii,am trecut administratorul specificand "prin reprezentant soc.contabilitate ..."
Si asociatul meu era si salariat.Eu sunt cu contract de munca de 2 ore.Sa rezolv problema declaratiilor lunii decembrie si apoi sa rezolve cu succesiunea.Contractele de munca sunt inchise din data de 03.01.2012 la salariati iar la cel decedat din data de 30.12.2012.Dupa parerea dvs.pot sa inchid luna decembrie fara probleme?Multumesc pentru raspuns.
Contractele sunt inchise din 03.01.2013.Scuze
Nu sunt jurist sa va pot garanta corectitudinea abordarii problemei semnalate de dvs.eu asa am procedat pt ca nu puteam lasa succesorii sa plateasca amenzile ulterior.Exista in codul de procedura clauze de forta majora,dar eu nu am riscat-pe intelegerea celor de la Anaf....nu stiu cat puteti sa va bazati.
Merge sa semneze cineva din firma pentru administrator.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator

Alte discuții în legătură

Insolventa firma elena_trif_13 elena_trif_13 am avut o situatie cu o firma care a intrat in procedura de insolventa.dna care l-a anuntat pe patron de aceasta situatie creata are un birou de contabilitate. ... (vezi toată discuția)
Repunere in termen de recurs george_ex george_ex Buna ziua! In anul 2008 infiintez o societate comerciala avind un contract de comodat valabil un an , pentru sediu social.In 2009, il prelungesc acest ... (vezi toată discuția)
Bună seara, situația sta în felul urmator: sunt administratorul ... Dariustic99 Dariustic99 Bună seara, situația sta în felul urmator: sunt administratorul unui SRL și sunt în procesul de a schimba contabilul. Nu am parola de la SPV, e făcută ... (vezi toată discuția)