avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna seara,va rog daca pot primii un raspuns la urmatorul caz:
credit cu ipoteca ,sotia platitor,sotul coplatitor...au platit 3 ani rate(au mai ramas inca 17 ani)..divorteaza,pe niciunul nu l mai intereseaza casa si nu mai locuiesc acolo,n au mai facut partaj..fosta sotie a mai platit cate 1 mil rata(rata fiind de 20 mil/lunar),a tot primit somatie de banca dar i a anunat ca a divortat si nu mai are de unde sa plateasca!Fosta sotie are loc de munca,fostul sot nu!!!Acum a primit citatie de la tribunal cu termen acum in ianuarie ,EXECUTARE SILITA,actiune bagata de banca printr o firma de recuperare!Va rog daca mi puteti spune ce urmeaza si daca se mai poate face ceva!Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: tinatinatina , utilizator 11:52, 17 Ianuarie 2013
Daca se mai poate face ceva in ce sens ?
Casa se va vinde la licitatie , iar pt diferenta vor ramane amandoi datori fata de banca. Banca prin executor, va incerca sa-si recupereze banii si o va face de la ala care are , caruia are ce sa-i ia- venituri/ bunuri.
daca la primul termen in instanta mai trebuie sa apeleze la un avocat,daca se mai poate amana in cazul in care se mai achita ceva din rate?sau sa ajuns intr o faza in care banca nu mai da inapoi.Va multumesc inca odata!
Ce se cere exact in acea actiune , pt ce a fost citata ?

Nici nu are de ce sa mai amane daca niciunul nu vrea nici casa, nici sa platesca ratele.
daca valoarea ap se apropie de suma pe care o au de returnat, sa incerce sa gaseasca un client pt casa.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
cerere executare silita ,asta scrie pe citatie,valoarea apartamentului la data asta e departe de creditul acordat fiindca piata imobiliara a scazut ,deci vor avea de platit!Ideea este ca fosta sotie are serviciu(deci o pot executa silit) si ar dorii sa stie ce e de facut sa mai amane executarea silita ,termenul pt prima infatisare este acum in ianuarie..va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita tinatinatina tinatinatina Buna seara,va rog daca pot primii un raspuns la urmatorul caz: credit cu ipoteca ,sotia platitor,sotul coplatitor...au platit 3 ani rate(au mai ramas inca 17 ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru credit ipotecar neplatit tinatinatina tinatinatina Buna seara,va rog daca pot primii un raspuns la urmatorul caz: credit cu ipoteca ,sotia platitor,sotul coplatitor...au platit 3 ani rate(au mai ramas inca 17 ... (vezi toată discuția)
Executare silita tinatinatina tinatinatina Buna ziua,am o intrebare,va rog pt urmatorul caz:sot si sotie,fac un credit ipotecar,sotia titular,sotul coplatitor,dupa 4 ani in care au platit ... (vezi toată discuția)