avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire, cine este proprietar ?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire, cine este proprietar ?

Buna tuturor! Acum aproape 20 de ani, cand aveam doar 16 ani, bunicii si mama au fost partile unui contract de vanzare cumparare, prin care, apartamentul in care locuiau bunicii imi revenea mie, dupa decesul acestora. In septembrie anul trecut, bunicul a plecat dintre noi. Bunica locuieste in continuare in acel apartament. Problema a aparut la finante, cand mama a mers sa plateasca impozitul pe casa bunicilor, unde i s-a spus ca impozitul trebuie sa-l platesc eu, deoarece figurez ca proprietara pe acel apartament, desi conform clauzei, abia dupa decesul bunicilor voi deveni proprietar. Mentionez ca de 3 ani, impreuna cu sotul meu am cumparat un alt apartament ai carui proprietari suntem impreuna.
Va rog, daca aveti informatii sa ma lamuriti de ce apar ca proprietar pe apartamentul bunicilor, desi bunica inca traieste!?
Va multumesc si va doresc numai bine!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 20:26, 16 Ianuarie 2013
Cel mai bine va lamureau cei de la impozite si taxe.
Trebuia sa-i intrebati ce acte au si cum au intrat in posesia lor daca dumneavoastra nu le-ati depus acolo.
ozn911 a scris:

bunicii si mama au fost partile unui contract de vanzare cumparare, prin care, apartamentul in care locuiau bunicii imi revenea mie, dupa decesul acestora.

Nu prea ati dat elemente clare ca sa va pot raspunde, deci acel contract de vanzare cumparare este intre dvs si bunicii dvs? Daca, da, inseamna ca sunteti proprietara imobilului ( este normal la impozite si taxe sa figurati dvs), aveti obligatia sa ii achitati impozitul, iar la moartea bunicilor intrati in stapanire de drept, ce clauza are contractul de vanzare cumparare, de uzufruct viager, sau este contract de intretinere? Ar trebui sa spuneti intre cine si cine sa facut acel contract?

Daca sunteti proprietara acelui imobil si cumparand impreuna cu sotul alt imobil, mai trebuie sa completati Declaratia speciala privind detinerea mai multor imobile, asta inseamna ca se aplica un impozit majorat de 65%, imobilului unde nu aveti domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate...nedumerire! mihaela_2 mihaela_2 Buna seara, In 2012 am facut un contract de vanzare cumparare intre mine si bunici in urma caruia \"ma oblig sa respect dreptul de uzufruct viager al ... (vezi toată discuția)
Dare spre inchiriere imobil - fiul proprietar, tatal incaseaza veniturile si plateste taxele SAP- SAP- Buna ziua. Se da urmatoarea situatie: Am intrat in stapanirea de drept a unui apartament, prin contract vanzare-cumparare de la tatal meu. In stapanirea de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare in legalitate Georgia55 Georgia55 Prin contract de vanzare-cumparare, fiul meu, minor, (actualmente major),prin mine(mama)curator , a cumparat apartamentul bunicilor. In contract se ... (vezi toată discuția)