avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate...nedumerire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate...nedumerire!

Buna seara,

In 2012 am facut un contract de vanzare cumparare intre mine si bunici in urma caruia "ma oblig sa respect dreptul de uzufruct viager al numitilor -bunicii- intrand in stapanirea de drept a imobilului la data autentificarii prezentului contract, iar in stapanirea de fapt dupa decesul uzufructuarilor-bunicii-."

In 2015 se reface contractul astfel: eu vand bunicilor, " in calitate de cumparatori si uzufructari asa cum e stipulat in contractul din 2012, nuda proprietate asupra imobilului. Noi cumparatorii declaram ca am dobandit nuda proprietate asupra imobilului. Noi partile contractante declaram ca suntem intru totul de acord cu radierea din cartea funciara a clauzei de uzufruct viager insitituita in favoarea bunicilor, iar ca urmare a vanzarii, noi bunicii devenim proprietarii imobilului in integralitatea sa".

Mentionez ca in februarie 2017 bunica a decedat; de asemenea bunicul din 2012 este diagnosticat cu dementa mixta-exista referat medical de justicare.Cei doi au 2 copii: respectiv mama, si un frate al acesteia.

Intrebari: ce putem face astfel incat sa ne asiguram ca bunicul nu vinde casa, avand in vedere problemele de sanatate care le are?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:04, 2 Martie 2017
Solutia este sa dechideti sucesiunea de pe urma bunicii , sa se stabileasca cotele de mostenire . Mama dvs, impreuna cu fratele ei si cu bunicul vor fi impreuna mostenitori pe partea bunicii.Mama fiind mostenitoare nu se poate vine imobilul fara acordul sau. Bunicul insa poate vinde cota sa de mostenire si de proprietate (1/4 ca mostenitor si 1/2 bun propriu ). Nu puteti impiedica vanzarea cotei sale.
Nimic.
Oricum nu va putea sa vanda. Trebuie dezbatura succesiunea dupa bunica (iar pentru asta trebuie sa fie prezenti si mama si unchiul dvs).
Apoi, intrucat toti 3 sunt mostenitori ai bunicii, din nou este necesara prezenta tuturor la vanzare.
E nevoie ca mama si unchiul sa mearga la notariat si sa dea o declaratieecdeclaratie expresa de acceptare a mostenirii?
Hmm...da, dar nu ii ajuta cu nimic in mod special. Nu ii transforma in proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager valentin8902 valentin8902 prin anul 2007 am semnat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, eu fiind nuda proprietate a imobilului iar unchiul meu cumparator al dreptului de ... (vezi toată discuția)