avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

Buna seara,

M-am angajat de curand si am primit un contract de munca pe perioada determinata de 3 luni.De la resurse umane mi-au spus ca acesta perioada este de proba.
Intrebarea este: cum pot sa aflu daca angajatorii imi platesc toate contributiile la stat
(pensie,sanatate..etc) aceste 3 luni, cat si in eventualitatea unei prelungiri.
Mentionez ca inca nu am incasat salariu si nu o sa primesc fluturas.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 17 Ianuarie 2013
Cam greu de aflat daca va plateste sau nu contributiile catre stat , intrucat singura autoritate in stat - ANAF - care poate da informatii de acest gen si-a cam schimbat practica in ultima vreme ...
Incercati sa solicitati o adeverinta de asigurare de sanatate pentru medicul de familie. Daca platesc CASS ar trebui sa v-o dea fara probleme.
Si credeti ca aceasta este o dovada ? .. la cate adeverinte de acest gen se elibereaza in fals, m-as mira ca o astfel de adeverinta face dovada platii contributiilor la bugetul de stat.
Ma gandeam ca ar fi o solutie. Stiu ca se poate verifica online, pe site-ul CNAS, daca o persoana este asigurata la sanatate introducand CNP intr-un camp pus la dispozitie, dar este o perioada "moarta" de la angajare pana la depunerea primei declaratii 112.
O solutie viabila ar fi si obtinerea unui certificat de stagiu de cotizare de la Casa de Pensii .. acolo se vedea perioadele care vor fi luatr in calcul la pensie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu de la cine pot solicita o adeverinta care sa ateste ... Valeriaaaa Valeriaaaa Doresc sa stiu de la cine pot solicita o adeverinta care sa ateste stagiul de cotizare la cass aferente ultimelor 6 luni.De aproximativ 2 ani sunt in litigiu ... (vezi toată discuția)
Neplata contributii la cass de catre angajator danutzamo danutzamo Buna ziua, angajatorul la care lucrez nu este cu platile la zi a contributiilor la sanatate. In aceste conditii ma trimite pe mine la casmb sa ridic o ... (vezi toată discuția)
În sistem apare că angajatorul nu a plătit cass în ultimele luni. cum trebuie să procedez ca să-mi plătesc singură? teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos un raspuns in urmatoarea situatie -in aprilie mi-am facut cont pe site-ul ANAF ,spatiul virtual si am vrut sa verific situatia ... (vezi toată discuția)