avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doresc sa stiu de la cine pot solicita o adeverinta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doresc sa stiu de la cine pot solicita o adeverinta care sa ateste ...

Doresc sa stiu de la cine pot solicita o adeverinta care sa ateste stagiul de cotizare la cass aferente ultimelor 6 luni.De aproximativ 2 ani sunt in litigiu cu fostul angajator care imi platea contributia cass, fiind asigurata la casa OPSNAJ, iar de atunci am ramas fara acel loc de munca, intrucat am fost eliberata din functie pana la solutionarea acelui litigiu.Angajatorul sustine ca nu a mai platit acele contributii de acum 2 ani.Am verificat pe site la casa nationala de asigurari de sanatate cu cnp si apar asigurata.Am intrebat la casa OPSNAJ si au spus ca trebuie sa ma adresez angajatorului pentru adeverinta de stagiu de cotizare la cass intrucat angajatorul vireaza banii in fondul unic al ANAF.Pana la solutionarea litigiului m-am angajat in domeniul privat iar acum am nevoie pentru un concediu medical de adeverinta de stagiu de cotizare pentru cass.Am fost si la ANAF insa m-au trimis tot la fostul angajator.Cui sa ma adresez pentru a demonstra ca am fost in tot acest timp asigurata, ca am beneficiat de servicii medicale gratuite si pentru a afla in acelasi timp cine mi-a platit aceste contributii?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:08, 13 Iunie 2023
Cum demonstrez calitatea de asigurat?
[ link extern ]
Doresc sa stiu cine imi poate emite adeverinta de stagiu de cotizare la cass aferenta ultimelor 6 luni daca fostul angajator imi spune ca de 2 ani nu mi-a mai platit contribuțiile la cass iar medicul de familie imi spune in acesti 2 ani ca eu apar asigurata.
cand ati incetat c.i.m. cu acel angajator?

Adeverinta de stagiu la cass nu exista ..poate vreti adeverinta cu veniturile si cu numarul de zile de concediu medical...
Fostul angajator nu va poate elibera o asemenea adeverinta daca nu ati lucrat la el in ultimele 6 luni . Cata vreme contributia la sanatate este datorata de dvs. , se retine din salariul dvs. ( angajatorul doar o retine si o vireaza ) , doar angajatorul pe care l-ati avut in ultimele 6 luni ar fi putut plati acele contributii ANAF-ului . Pe de alta parte , exista persoane asigurate la sanatate fara plata contributiei , prin efectul unor legi ( gravide , lauze , persoane cu handicap , pensionari , etc. ) . Mai luati in calcul si o eventuala eroare a celor de la ANAF in relatie cu CASS , nu-i deloc imposibila .
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare pt. concediu medical alina8101 alina8101 Lucrez de 4 ani la aceeasi firma fara intrerupere de 4 ani(din octombrie 2007), am nevoie de concediu medical iar medicul de familie mi-a spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Mihai.G Mihai.G Buna seara, M-am angajat de curand si am primit un contract de munca pe perioada determinata de 3 luni.De la resurse umane mi-au spus ca acesta perioada ... (vezi toată discuția)
Calcul baza indemnizare concediu medical Mirela Savulescu Mirela Savulescu Buna seara. Am urmatoarea problema si nu am gasit o solutie: O angajata care are contract cu 8h, perioada nedeterminata, functie de baza are concediu ... (vezi toată discuția)