avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stagiu de cotizare pt. concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stagiu de cotizare pt. concediu medical

Lucrez de 4 ani la aceeasi firma fara intrerupere de 4 ani(din octombrie 2007), am nevoie de concediu medical iar medicul de familie mi-a spus ca trebuie sa duc o adeverinta cum ca firma unde lucrez plateste la CAS taxele, am primit adeverinta si am mers sa o vizez dar m-i sa spus ca trebuie sa platesc 600-700 lei pentru a putea sa o vizeze.Nu am stagiu de cotizare in ultimi 5 ani. nu inteleg de ce, inainte de 2007.nu am lucrat. in ultimi 10 ani ani tot 4 ani am lucrati.(anul nasterii 02.06.1981) Pe concediu medical am codul 06 si am inteles ca acest cod nu este conditionat de stagiu de cotizare.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
alina8101, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 12:12, 19 Octombrie 2011
Nu este vorba aici despre faptul ca nu aveti stagiu de cotizare realizat in prezent,ci despre faptul ca figurati cu creante fiscale la CJAS,in ultimii 5 ani ,adica in perioada termenului de prescriptie,respectv in perioada octombrie 2006-octombrie 2011,aveti perioada octombrie 2006-octombrie 2007,in care aveati oblgatia sa va asigurati,chiar daca nu ati realizat venit,dar nu puteti sa faceti dovada faptului ca ati platit asigurarea de sanatate.
In acest caz, aveti obligatia platii contributiei lunare calculate la salariul minim brut pe tara pe o perioada de 6 luni, cu majorari de intarzieri calculate.
Totusi,asiguratii au dreptul la pachetul de servicii medicale de la data inceperii platii contributiei la fond,(adica de cand sunteti angajata) urmand ca sumele restante sa fie recuperate de CAS in conditiile legii, inclusiv obligatiile financiare accesorii aplicate pentru creantele bugetare.(majorari ,dobanzi ,penalitati).
Deci,pt. faptul ca in prezent sunteti angajata,angajatorul va retine si vireaza contributia individuala la sanatate,de asemenea acesta vireaza contributia angajatorului la sanatate si contributia la concedii si indemnizatii ,ar trebui sa vi se elbereze cm.fara probleme.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vizata de cjas mary50 mary50 O persoana care are cam 22ani lucrati,dar in perioada aceasta a avut intrerupere in munca de citva ani si de 2ani si 6 luni lucreaza. Aceasta persoana nu ... (vezi toată discuția)
Asigurat sanatate - nu pot obtine concediu medical. Antoaneta2010 Antoaneta2010 Situatia este urmatoarea: sotul meu este angajat incepand cu data de 12 iunie 2014. In ziua de 04 iulie a avut un accident rutier, o basculanta intrand pe ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu de la cine pot solicita o adeverinta care sa ateste ... Valeriaaaa Valeriaaaa Doresc sa stiu de la cine pot solicita o adeverinta care sa ateste stagiul de cotizare la cass aferente ultimelor 6 luni.De aproximativ 2 ani sunt in litigiu ... (vezi toată discuția)