situatia sta cam asa :
faceam dreapta pe o straduta adiacenta bulevardului, pe sensul meu de mers o lucrare, semnalizata cum se cuvine, reduc viteza dupa care astept ca contrasensul sa fie liber sa pot intra.. toate ok, bag 1-a si intru. oare trebuie sa mentionez ca nu aveam mai mult de 10-15km/h ? la un moment dat din stanga mea.. vad o "mamaie" care mergea alene asa .. ma minunez si astept sa traverseze ..ajunge in partea dreapta a masinii si aluneca #-o ..sau cade. mentionez ca eram insotita de o prietena.. eee aceea prietena se da jos frumos din masina o ridica pe "mamaie" si o ajuta sa ajunga pe trotuar, eu ...trag masina 10-15m mai in fata, pun avarii si ma dau si eu jos. un individ vede aproape toata scena si ne apucam de injurii.zic eu ca in timpul asta a si sunat la 112. dupa un schimb de injuraturi tipice.. cedez si il las in pace.vorbesc cu vatamata si'o intreb daca e bine daca o doare ceva ..treburile de genu .. imi spune ca nu are nimic, sa stau linistita, dar..daca as putea sa o duc la o biserica de acolo din zona...zis si facut. urc baba plec spre biserica. individu ramane la locul accidentului..sa ma rog ..ce considera el accident.pe drum ma asigur ca mamaia n-are nimic ( rani, dureri etc) ma linisteste ca doar s'a speriat. insist daca vrea sa mearga la spital (coincidenta face ca tot spre un spital ma indreptam si eu..deci nu imi era greu sa o iau cu mine), o intreb daca vrea sa mergem la politie zice nu, o intreb daca se simte lovita zice nu.toate intrebarile de rigoare ..si baba l-a luat pe nu in brate. ajung in fata bisericii, amica care ma insotea se da jos, ii deschide portiera o ajuta pe baba se da si ea jos..ii cer nr babii de telefon (cu gandu ca daca individul ala din intersectie se gandeste sa faca ceva ..sa am de unde lua baba ) imi zice ca nu-l stie si ca imi lasa adresa. zis si facut. toate ok pe moment.. eu imi continuii rutina zilnica...pana Luni 14 ianuarie, cand ma trezesc cu un politist la usa care imi imaneaza o citatie sa ma prezint la politia capitalei, dosar penal in calitate de conducator auto. primu gand: individu mi-a facut plangere. astazi am fost, am dat declaratie exact cum s-a intamplat, dupa 2 ore in care m-am straduit sa formulez, termin si primesc si restul de informatii. si aflu urmatoarele: individu ne-a urmarit pana la biserica unde am lasat baba..si a mers in urma noastra dupa ea, a luat-o a mers cu ea la un spital (unde s-a constat fix nimic: o julitura milimetrica in genunchi si o afectiune mai veche la sold). surprinzator si ce ma determina sa cred ca babuta cu individu se cunosteau si au facut ceva banii din treburi de genu. Declaratia babei suna ceva de genu: "ma atins cu bara fata stanga, nu avea viteza si nu ma vazut, am alunecat. mi-a promis ca vine in 10 minute inapoi dupa mine si mi-a mai promis ca imi cumpara medicamente. nu am pretentii materiale".
dupa ce am aflat ceva informatii despre plangerea impotriva mea, politistul imi aduce la cunostinta ca trebuie semnat un proces vrebal de predare-primire ptr niste :facturi, chitante si alte acte oficiale. raman masca. imi fac de vreo 2 ori cruce..si politistul imi scoate respectivele acte. facturi, chitante documente ..ale mele. il intreb ce si cum si imi explica ca baba ii le-a predat. imi mai fac de 2 ori cruce. imi mentioneaza ca toate astea s-au intamplat in aceiasi zi, si ca lor li s-a parut putin suspect si ca au trimiso pe baba la i.m.l sa aduca un certificat medico-legal.
mi-au retinut talonul masinii ( intre timp mi-a expirat itp) si permisul pe 3 luni pana la solutionare ( suspect de fuga de la locul accidentului)
intrebarea mea e alta: cum procedez sa scap de baba care vrea bani...si nu are dreptate. cu siguranta am sa ajung la proces cu ea, daca ma simteam vinovata cu ceva..cel mai probabil as fi mers in ziua presupusului accident la ea acasa..dar nu am catalogat incidentu ca pe un accident, mai ales ca baba nu a acuzat absolut nimic. ea il are martor pe individu..care, desi nu avea unghi de vizibilitate, nu era suficient de aproape de noi ( el era stationat undeva la vreo 60m pe bulevard ),ma acuza ca am dat peste ea. eu pe de alta parte o am pe prietena asta a mea ..care a si asistat la toata treaba ( discutii cu baba + alunecatu ei in fata masinii ). am citit subiecte asemanatoare si sincera sa fiu nu as vrea sa ii dau bani ptr ceva ce nu am facut + ca ea nu a avut nici macar un fir de par lipsa, poate doar sa se fi speriat..
Astept un raspuns, o indrumare, un sfat
Cel mai recent răspuns:
Ciprian Dinu , Avocat
09:38, 17 Ianuarie 2013