avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea inainte de depunerea actiunii in instanta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea inainte de depunerea actiunii in instanta

Vreau sa dau o banca in judecata . I-am trimis notificare prin intermediul unui executor judecatoresc . Mi-a raspuns negativ solicitarilor mele . In conditiile in care nu exista cale amiabila de intelegere , mai trebuie sa trimit scrisoare de conciliere ? ..., mai trebuie sa apelez la un mediator ? E adevarat ca pana la 01.02.2013 nu este obligatorie medierea ? La instanta eu pot sa fac dovada neintelegerii amiabile cu ajutorul notificarii . Multumesc anticipat !
Avand in vedere ca ati facut demersuri in sensul solutionarii amiabile a conflictului, puteti depune deja actiunea in instanta. Daca asteptati pana in februarie, va trebui sa prezentati si procesul verbal de informare obtinut de la mediator.
Depinde ce i-ati scris in acea notificare transmisa prin executor judecatoresc.... Nu prea are caracter amiabil o asemenea initiativa. Prin notificari textul este ceva de genul, ori asa..., ori daca nu, ne vedem la tribunal !
Ca atare, ar fi de preferat sa aveti o actiune cu evident caracter amiabil cum ar fi medierea....
Pentru a putea aprecia daca este sau nu indeplinita procedura prealabila a concilierii in materie comerciala obligatorie in prezent, trebuie ca acea notificare sa fi continut o invitatie la conciliere pentru o anumita data si locatie. Daca partile se intalnesc la data aratata expres in invitatie incheie un proces-verbal, daca nu se face mentiune ca nu s-a prezentat partea adversa. Cu aceste acte se merge in instanta, facand dovada concilierii prealabile.

Depinde acum ce ati scris in acea notificare.
Am solicitat ca pe cale amiabila sa recunoasca si caracterul abuziv al comisionului de risc , sa mi-l restituie si sa-l scoata din scadentar pe viitor , iar ei mi-au comunicat fara echivoc raspuns scris semnat , stampilat di care rezulta ca CR este legal si nu dau curs solicitarii mele . De aceea consider ca nu mai paote fi vorba de nici-o mediere . Instanta fiind solutia litigiului nostru . Merci !
Atunci trebuie sa va grabiti sa nu va prinda 01.02.2013. In alta ordine de idei notificarea d-voastra din punct de vedere al instantei nu va fi egala cu prezentarea la mediere sau la sedinta de informare cu privire la mediere....
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata nedatorata - mediere? ContSters159316 ContSters159316 daca am o plata nedatorata , am notificat partea, nu a raspuns solicitarii , pot sa -l actionez in instanta pentru plata nedatorata /? cu sau fara mediere ... (vezi toată discuția)
Conciliere directã - existenta obligatiei in ncpc machis machis În vechiul c.pr.civ. la art.720 ind.1 era reglementată procedura concilierii directe, act premergător acţionării în judecată. Cum se va desfăşura ... (vezi toată discuția)
Despre dovada participarii la sedinta de mediere teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos,un raspuns la urmatoarea speta: -am depus la tribunal o cerere de chemare in judecata a unui angajator pt.drepturi banesti.Am ... (vezi toată discuția)