Vreau sa dau o banca in judecata . I-am trimis notificare prin intermediul unui executor judecatoresc . Mi-a raspuns negativ solicitarilor mele . In conditiile in care nu exista cale amiabila de intelegere , mai trebuie sa trimit scrisoare de conciliere ? ..., mai trebuie sa apelez la un mediator ? E adevarat ca pana la 01.02.2013 nu este obligatorie medierea ? La instanta eu pot sa fac dovada neintelegerii amiabile cu ajutorul notificarii . Multumesc anticipat !
Avand in vedere ca ati facut demersuri in sensul solutionarii amiabile a conflictului, puteti depune deja actiunea in instanta. Daca asteptati pana in februarie, va trebui sa prezentati si procesul verbal de informare obtinut de la mediator.
Depinde ce i-ati scris in acea notificare transmisa prin executor judecatoresc.... Nu prea are caracter amiabil o asemenea initiativa. Prin notificari textul este ceva de genul, ori asa..., ori daca nu, ne vedem la tribunal !
Ca atare, ar fi de preferat sa aveti o actiune cu evident caracter amiabil cum ar fi medierea....
Pentru a putea aprecia daca este sau nu indeplinita procedura prealabila a concilierii in materie comerciala obligatorie in prezent, trebuie ca acea notificare sa fi continut o invitatie la conciliere pentru o anumita data si locatie. Daca partile se intalnesc la data aratata expres in invitatie incheie un proces-verbal, daca nu se face mentiune ca nu s-a prezentat partea adversa. Cu aceste acte se merge in instanta, facand dovada concilierii prealabile.
Am solicitat ca pe cale amiabila sa recunoasca si caracterul abuziv al comisionului de risc , sa mi-l restituie si sa-l scoata din scadentar pe viitor , iar ei mi-au comunicat fara echivoc raspuns scris semnat , stampilat di care rezulta ca CR este legal si nu dau curs solicitarii mele . De aceea consider ca nu mai paote fi vorba de nici-o mediere . Instanta fiind solutia litigiului nostru . Merci !
Atunci trebuie sa va grabiti sa nu va prinda 01.02.2013. In alta ordine de idei notificarea d-voastra din punct de vedere al instantei nu va fi egala cu prezentarea la mediere sau la sedinta de informare cu privire la mediere....