avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea inainte de depunerea actiunii in instanta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea inainte de depunerea actiunii in instanta

Vreau sa dau o banca in judecata . I-am trimis notificare prin intermediul unui executor judecatoresc . Mi-a raspuns negativ solicitarilor mele . In conditiile in care nu exista cale amiabila de intelegere , mai trebuie sa trimit scrisoare de conciliere ? ..., mai trebuie sa apelez la un mediator ? E adevarat ca pana la 01.02.2013 nu este obligatorie medierea ? La instanta eu pot sa fac dovada neintelegerii amiabile cu ajutorul notificarii . Multumesc anticipat !
Referitor la speta de mai sus, nu cumva acel contract nu este tocmai legal? daca nu sunt indeplinite conditiile legale? adica salariul minim pe economie? poate ca acel angajator a incheiat un contract de munca pe care-l tine incuiat intr-un sertar. Eu cred ca daca angajatul l-ar chema pe angajator la o sedinta de informare, referitor la nerespectarea conditiilor legale, referitoare la incheierea contractului de munca. Angajatorul ar face o alegere rapida :D, ori il da afara pe angajat, ori ii mareste salariul pana la minimul pe economie.
Aici avem de-a face cu un angajator care nu respecta legea, ei merg pe necunoasterea legii de catre angajati si pe ideea, ca de frica, angajatul va accepta situatia asa cum este.
In speta de mai sus, nu cred ca se pune bine problema asa, daca este necesara sau nu sedinta de informare (cu toate ca in mod normal asa trebuie gandit), aici se pune problema,daca angajatul risca sa il cheme sau nu pe angajator la o sedinta de informare (pt. ca ulterior sa poata merge in instanta).

Ca si raspuns la intrebarea dvs. da, este necesara sedinta de informare pentru speta de mai sus, avand in vedere ca nu se negocieaza nici un drept, ci se cere respectarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata nedatorata - mediere? ContSters159316 ContSters159316 daca am o plata nedatorata , am notificat partea, nu a raspuns solicitarii , pot sa -l actionez in instanta pentru plata nedatorata /? cu sau fara mediere ... (vezi toată discuția)
Conciliere directã - existenta obligatiei in ncpc machis machis În vechiul c.pr.civ. la art.720 ind.1 era reglementată procedura concilierii directe, act premergător acţionării în judecată. Cum se va desfăşura ... (vezi toată discuția)
Despre dovada participarii la sedinta de mediere teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos,un raspuns la urmatoarea speta: -am depus la tribunal o cerere de chemare in judecata a unui angajator pt.drepturi banesti.Am ... (vezi toată discuția)