avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea inainte de depunerea actiunii in instanta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea inainte de depunerea actiunii in instanta

Vreau sa dau o banca in judecata . I-am trimis notificare prin intermediul unui executor judecatoresc . Mi-a raspuns negativ solicitarilor mele . In conditiile in care nu exista cale amiabila de intelegere , mai trebuie sa trimit scrisoare de conciliere ? ..., mai trebuie sa apelez la un mediator ? E adevarat ca pana la 01.02.2013 nu este obligatorie medierea ? La instanta eu pot sa fac dovada neintelegerii amiabile cu ajutorul notificarii . Multumesc anticipat !
ziarediverse a scris:

Am solicitat ca pe cale amiabila sa recunoasca si caracterul abuziv al comisionului de risc , sa mi-l restituie si sa-l scoata din scadentar pe viitor , iar ei mi-au comunicat fara echivoc raspuns scris semnat , stampilat di care rezulta ca CR este legal si nu dau curs solicitarii mele . De aceea consider ca nu mai paote fi vorba de nici-o mediere . Instanta fiind solutia litigiului nostru . Merci !

Eu ma gandesc ca un mesaj ceva mai pasnic ar fi avut sanse mai mari de reusita. Faptul ca ati cerut imperativ eliminarea acelui comision pe care il considerati ilegal si la care banca v-a raspuns negativ nu inseamna ca nu mai e cale de mediere. Daca va intalniti in fata unui mediator poate gasiti o alta solutie decat eliminarea acelui comision, de ex: reducerea lui, reesalonarea datoriei, transformarea lui , refinantare in conditii noi etc astfel incat sa ajungeti sa platiti mai putin. Intuiesc ca acesta este sensul demersului Dvs si nu spiritul justitiar de a elimina un comision ilegal.
Sanse de reusita pe cale pasnica ... cu banca ? N-ar mai fi fost cateva mii de procese cu clientii pe rolul instantelor pana acum . De cate ori am avut mici solicitari de bun simt adresate bancii ... am fost tratat cu flit .
In principiu, trebuie sa aveti indeplinita procedura concilierii, asa cum spunea mai sus si d-na avocat Gerberga, trebuie sa le transmiteti o invitatie la conciliere, cu o data si un loc stabilit de dvs, cu precizarea ca daca nu le convine data sau locatia, sa va notifice in timp util, data e bine sa o stabiliti cam la 3-4 saptamani, sa aiba timp sa va raspunda. nAceasta invitatie o depuneti la o sucursala a bancii, si cereti sa va dea nr. de inregistrare pe ea. Dupa aceasta asteptati raspunsul lor, sau daca nu va raspund, va prezentati la intalnirea fixata de dvs. (ar fi bine sa fixati intalnirea la sucursala unde aveti creditul) la ora stabilita in invitatie.nIn cazul in care nu se prezinta nimeni din partea lor, faceti un proces verbal in care mentionati ca a-ti fost prezent si ca din partea bancii nu sa prezentat nimeni.nDupa aceasta procedura nu mai au ce sa zica nici banca nici instanta, deoarece procedura este indeplinita.nAceasta procedura de conciliere poate fi indeplinita si printr-un birou de mediator.
Referitor la afirmatia cum ca \"E adevarat ca pana la 01.02.2013 nu este obligatorie medierea ?\" doresc sa va informez ca medierea nu este obligatorie de la 1 februarie, ci doar sedinta de informare privind avantajele medierii, care este gratuita.
In cazul in care mai aveti nevoie si de alte informatii, va rog nu ezitati sa ne scrieti.

[Editat - pct. 2.11 din Regulament: Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele]
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
Ares-3, moderator
sedinta e gratuita..dar procesul verbal sau adeverinta de participare la informare cat costa?
Sper ca se vor da si chitante pe sumele acelea mici....

Alte discuții în legătură

Plata nedatorata - mediere? ContSters159316 ContSters159316 daca am o plata nedatorata , am notificat partea, nu a raspuns solicitarii , pot sa -l actionez in instanta pentru plata nedatorata /? cu sau fara mediere ... (vezi toată discuția)
Conciliere directã - existenta obligatiei in ncpc machis machis În vechiul c.pr.civ. la art.720 ind.1 era reglementată procedura concilierii directe, act premergător acţionării în judecată. Cum se va desfăşura ... (vezi toată discuția)
Despre dovada participarii la sedinta de mediere teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos,un raspuns la urmatoarea speta: -am depus la tribunal o cerere de chemare in judecata a unui angajator pt.drepturi banesti.Am ... (vezi toată discuția)