avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Daca fac contestatie la executare am de plata 10 % din valuarea pe care o au de recuperat.Intrebarea este :Daca eu demonstrez ca nu am venituri atunci nu ma scuteste de acesti 10 %?
In cadrul contestatiei la executare fac si cerere de suspendare a executarii.Intrebare :Daca imi aproba aceasta cerere pot suspenda executarea altfel nu se suspenda ci merge in paralel cu executarea?Cu alte cuvinte degeaba fac contestatia ca nu se opreste executarea?Am sanse sa se aprobe cererea de suspendare a executarii?
Cel mai recent răspuns: Andyx , utilizator 15:35, 17 Ianuarie 2013
Daca faceti contestatie platiti maxim 194 lei, numai pt suspendarea executarii trebuie sa depuneti cautiune, pe care daca nu o depuneti nu se suspenda.
Puteti face cerere de scutire la plata cautiunii, nu va impiedica nimeni, mai mult decat sa va fie respinsa, nu are ce sa va faca.
Puteti citi acest articol, va poate ajuta in formularea cererii de scutire/esalonare/ reducere a platii cautiunii
[ link extern ]
Daca cererea de suspendare nu vi se admite, executarea merge mai departe, iar daca in final castigati acest proces si actele de executare se desfiinteaza, veti formula cerere de intoarcere a executarii silite ( daca va fi cazul, functie de ce obtineti din judecarea contestatiei) si astfel tot ce ati pierdut se va intoarce in patrimoniul dvs.
Dvs ce motive aveti sa contestati ?
Multumesc pt raspuns in primul rand.In acest moment sunt in faza care mi s-a evaluat propietatea.Eu consider prea mic pretul de evaluare si as vrea sa demonstrez in cadrul procesului cu alte comparatii ca asa este si din aceasta cauza ,executarea ca sa fie corecta trebuie sa fie si nepartinitoare .In plus probabil ca o sa mai folosesc si alte tertipuri ,contractul de garantie ipotecara care are niste greseli si poate si perimarea.Ideea este ca eu vreau sa stau cat mai mult in casa .Fiecare zi conteaza ca poate fac rost de bani si pun pe cineva sa participe la licitatie si la faza finala o cumpara.Asta este ideea.Astept opinie.Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru Luoana Mihaela Luoana Mihaela Am formulat o cerere in instanta pentru contestarea si suspendarea executarii unui Titlu Executoriu si a unei Somatii de Plata emise de catre Finante si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare,contestatie la executare rog ajutor tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Va cer din nou ajutorul.Am facut o contestatie la executare iar termenul este abia in luna mai.Intre timp am primit un proces verbal de actualizare ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)