avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare executare,contestatie la executare rog ...
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare executare,contestatie la executare rog ajutor


Buna ziua.Va cer din nou ajutorul.Am facut o contestatie la executare iar termenul este abia in luna mai.Intre timp am primit un proces verbal de actualizare suma,un raport de evaluare imobil si publicatia de vanzare iar licitatia va avea loc in aprilie #-o.
Am facut o noua contestatie la executare.Avocatul mi-a spus ca va cere si suspendare executarii.Acum sunt nelamurita deoarece am vazut pe portalul instantelor ca la obiectul cauzei apare doar ''contestatie la executare'',de unde stiu eu ca s-a cerut si suspendarea executarii?Se putea cere suspendarea executarii in interiorul contestatiei la executare? Aceasta a doua contestatie are termen abia in iunie.
In cazul in care se va vinde imobilul la licitatie pana atunci ,ce se vor intampla cu contestatiile ce asteapta rezolvare?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 19:28, 4 Aprilie 2011
suspendarea executarii trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a fi dispusa de catre instanta;astfel, va trebui platita o cautiune care de obicei presupune un cuantum de 10% din valoarea debitului.pe urma, va trebui sa demonstrati, sa probati cu alte cuvinte, motive temeinice pentru a se dispune suspendarea.depinde si de felul contestatiei la executare promovate;una este daca se contesta inclusiv titlul si alta este daca se contesta doar anumite acte de executare.
se poate promova in acelasi timp atat contestatia la executare cat si suspendarea executarii;teoretic ar fi trebuit sa apara pe portal si actiunea de suspendare, dat fiind faptul ca are un regim juridic aparte, fiind de obicei judecata inainte de a se intra pe fondul contestatiei.
Va multumesc d-le avocat.Nu este contestatie la titlu ci contestatie impotriva anumitor acte de executare.Pentru cautiune ne-am gandit sa incercam cu ajutorul judiciar.In cazul in care nu reusim sa suspendam executarea ,contestatiile banuiesc vor fi rezolvate o data si o data ,nu-i asa?
evident; pentru APJ, trebuie sa remarcati daca va incadrati in prevederile OUG 51/2008.desigur, daca avocatul dvs este pe faza, sunt anumite prevederi care pot sa prelungeasca,in mod legal, termenul de executare silita a respectivului imobil.se poate castiga ceva timp din aceasta perspectiva.
cu stima, av zagrean
Ne incadram in prevederile OUG 51/2008 ,acum sa vedem ce hotaraste instanta.Cel mai important este sa putem sa lungim putin pana se rezolva contestatia privind perimarea dosarului.Adica nu as dori sa se vanda imobilul la licitatie pana cand nu este rezolvata contestatia.
Pai daca termenul de licitatie este inaintea termenului de la contestatie, este probabil sa se vanda. Oricum, exista intoarcerea executarii dupa aceea. Mai aveti multa bataie de cap ...

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare - trebuie ceruta si suspendarea obligatoriu? seldom seldom Buna ziua, Am o intrebare referitoare la executarea pe un bun imobil. Daca facem contestatie la executare, trebuie sa cerem obligatoriu si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Executare la publicatie de vanzare imobiliara terorista2012 terorista2012 Pe data de 30.12.2011 am primit acasa aceasta publicatie unde mi se comunica ca pe data de 10.02.2012 ar avea loc licitatia casei mele. Din cate stiu eu in ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune andrei8 andrei8 Am initiat contestatie la executare .Am facut o cerere de suspendare provizorie a executarii , la care am achitat cautiunea de 10%, care mi s-a respins din ... (vezi toată discuția)