avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită restituire cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

restituire cautiune

Am initiat contestatie la executare .Am facut o cerere de suspendare provizorie a executarii , la care am achitat cautiunea de 10%, care mi s-a respins din cauza faptului ca avocatul nu a depus documentele care arata cat era creanta .S-a judecat contestatia la executare , in cadrul ei s-a facut o noua cerere de suspenadare care a fost respinsa ca neintemeiata iar hotararea instantei a fost impotriva admiterii contestatiei la executare .Am depus cerere de restituire cautiune in dosarul cererii de suspendare provizorie .Intrebarea este mi se aproba aceasta cerere sau nu ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:29, 23 Ianuarie 2013
Cu siguranta vi se va aproba.
Buna ziua ,

Nu , nu mi s-a aprobat restituirea cautiunii .

Am insa urmatoarea intrebare la dumneavoastra :in varianta in care (fiind vorba de a doua licitatie) se achizitioneaza imobilul cum pot impiedica evacuarea : contestatie la procesul verbal de achizitie , pretul sau contest actul de adjudecare in sine ? Deasemenea , se poate aduce in discutie si faptul ca in imobil este sediul social al unei firme ?Mentionez ca mai sunt deja doua contestatii la executare pe rol , la care nu am reusit sa obtin suspendarea provizorie a executarii (din cauza avocatului , care nu a depus in termen actul solicitat de instanta ).Poate reusiti sa imi raspundeti si mie cat mai detaliat .Multumesc mult
Nu intotdeauna se aproba restituirrea cautiunii. art 723 (1) CPC este aplicabil si in faza de executare silita asa ca de exemplu daca partea adversa a solicitat instantei obligarea contestatorului la despagubiri pentru prejudiciul cauzat, insyanta nu va elibera cautiunea.
La evacuare se va intocmi un alt dosar de executare, se va cere o noua incuviintare, veti fi somat sa parasiti imobilul respectiv etc. Aici puteti sa faceti alta contestatie insa nu va garanteaza nimeni ca veti castiga.
La dosarul initial puteti sa contestati PV de licitatie (aici ar putea fi motivul pretului derizoriu insa in ziua de azi, cand nici macar nu se mai stie pretul real al unui imobil, chiar si un pret de 30% sau putin sub acest prag poate fi considerat un pret corect, nu stiu cate sanse de castig aveti), PV de distribuire sume. Actul de adjudecare puteti sa incercati sa il contestati insa, cel putin din pct meu de vedere, actul de adjudecare este un act de "constatare" ci nu unul de executare pt ca el este "o urmare", "un efect", al licitatiei imobiliare.
Pentru mai multe detalii trebuie sa ne furnizatii detalii. De exemplu faceti referire la sediul social al SC nu stiu dc imoblul a fost ipotecat (si daca aveati interdictii de grevare etc va trebuia acordul creditorului pentru asemenea acte) asa ca nu va pot spune exact ce sanse aveti.
In situatia noastra s-a respins cererea de suspendare asa ca nu intra in discutie vreo cerere a creditorului, chiar daca ar exista ar fi nefondata. Mi-este greu sa inteleg cum poate fi respinsa o astfel de cerere, in situatia data, dar la cat de bine pregatiti sunt judecatorii in materie de executare silita, nimic nu ma mai mira.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Cautiune executie cata35 cata35 Doresc sa suspend o actiune de executie si am inteles ca trebuie sa depun in intervalul de 15 zile de la comunicarea scoaterii la licitatie a bunului o ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat in favoarea bancii- se pot evacua si tertele persoane care au domicilul la acea adresa conform ci? solutii amanare evacuare. cristinaanghel cristinaanghel Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in ceea ce priveste urmatoarea problema: Clientul X a luat un credit, si a ipotecat cu ... (vezi toată discuția)