avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pentru rezolvare situatie cadastrala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pentru rezolvare situatie cadastrala

Avem rugamintea sa ne ajutati pentru urmatoarea situatie:

detinem 2 terenuri, 2600 mp si 1000 mp, ambele intravilan, asa cum rezulta din titlurile de proprietate ale fostilor proprietari, precum si din extrasele de carte funciara ale primariei comunale, emise atat in Sept 2007 (pe numele fostilor proprietari) cat si in Mai 2012 cand am intrat noi in posesia ambelor terenuri, prin act notarial.
In Mai 2012 au fost emise din nou extrase din cartea funciara a primariei comunale, in care se re-confirma statutul juridic al ambelor terenuri (intravilan).
Cele 2 terenuri apartin de primarie comunala (nu de oras).
Terenurile au granita comuna pe o lungime de 20 m, formand un “T”.

Dorind sa solicitam autorizatie de construire pentru un gard zidit, in urma demersurilor facute in acest sens de catre topometrist, a iesit la iveala ca pe terenul de 2600 mp trece linia de demarcatie a PUG-ului, efectuat in Iulie 2012.
Deasemenea, noi dorim sa alipim cele 2 terenuri, astfel incat sa rezulte un singur numar cadastral (la ora actuala fiecare teren are numere cadastrale diferite).
1) Este legala aceasta situatie de schimbare abuziva a statutului juridic al unei proprietati private, si anume tranformarea unui teren intravilan de 2600 mp in 2330 mp de extravilan + 270 mp intravilan???
2) Cine a initiat aceasta schimbare?: Primaria locala sau Oficiul de Cadastru?
3) Am inteles ca am putea solicita Primariei comunale reintroducerea in intravilan a suprafetei de 2330 mp la prima reuniune a Consiliului local din luna in curs, insa pe de alta parte ni s-a “transmis” ca nu este sigur ca OCPI va accepta.
4) Se poate alipi un teren extravilan de unul intravilan?

Cum este posibil sa se rezolve situatia si cine se face responsabil de aceste abuzuri?

Avem rugamintea unor raspunsuri punctuale si cu articole de lege.

Cu deosebita consideratie,
Ec.Marius Barbu

Alte discuții în legătură

Declaratii aramcos aramcos Am solicitat alipirea unor terenuri si mi s-a cerut declaratie precum ca amplasarea poste sa fie modificata deoarece figureaza in extravilan . Zona este o ... (vezi toată discuția)
Mutarea unui teren din intravilan in extravilan Radu70 Radu70 Buna ziua. Detin un teren care a fost cumparat si la care a fost facuta intabulare in 2007. La intabulare terenul avea 900 mp intravilan, restul extravilan. ... (vezi toată discuția)
Alipire Leordeanu Leordeanu Mi s-a eliberat de catre Primarie Certificat de urbanism pentru alipire in care scrie ca terenurile se afla in intravilan conform HCJ de actualizare pug .Cum ... (vezi toată discuția)