Buna ziua.
Detin un teren care a fost cumparat si la care a fost facuta intabulare in 2007. La intabulare terenul avea 900 mp intravilan, restul extravilan. Acum o ssaptamana cumnatul meu a intrebat la primarie, la serviciul urbanism si i sa spus ca terenul este tot extravilan. Este posibil asa ceva?
La intabularea unui teren agicol regula este asa: daca un teren este traversat de linia de demarcatie a intravilanului localitatii, atunci se va face o dezmembrare (dezlipire) si se va intabula cu numere cadastrale diferite, unul pentru suprafata din intravilan si altul pentru extravilan. Daca este asa, depuneti la primarie actele pentru deschiderea rolului fiscal. Insa nu cred ca este asa, in 2007 nu cred ca era aceasta procedura, a fost introdusa in L. Cadastrului ulterior. Daca nu este asa, luati legatura cu un cadastrist si urmati procedura.
Este posibil ca acum tot terenul dvs sa fie extravilan.
Fiecare oras/comuna are obligatia ca odata la maxim 10 ani sa intocmeasca un PUG.
Planul Urbanistic General (PUG-ul) este un proiect care face parte din programul de amenajare ateritoriului si de dezvoltare a localitatilor ce compun unitatea teritorial-administrativa de baza.Planurile Urbanistice Generale cuprind analiza, reglementari si regulament local de urbanism pt.intreg teritoriul administrativ al unitatii de baza (suprafete din intravilan, cat si din extravilan). Inacelasi timp, PUG-ul stabileste norme generale, pe baza carora se elaboreaza mai apoi in detaliu, lascara mai mica, PUZ-urile si apoi PUD-urile.
Cereti de la Primarie documentul respectiv, Hotararea de Consiliu Local prin care s-a aprobat PUG-ul. Cu aceasta va actualizati documentatia cadastrala.
Lntocmire puz
s0r1n
pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite ... (vezi toată discuția)