avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se poate considera ca are proprietati?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se poate considera ca are proprietati?

Administratorul unei firme si asociat unic la acea firma poate fi considerat proprietarul unui imobil cumparat pe firma?
Daca sotul meu are o firma, al carei asociat unic este, si a cumparat o garsoniera pe acesta firma, el poate fi considerat proprietarul acelei garsoniere, dupa lege se considera ca detine proprietati?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 11:00, 10 Februarie 2009
Buna seara,

patrimoniul firmei este distinct de cel al sotului. Daca pe actul de proprietate al garsonierei scrie SC....SRL atunci proprietar este firma. Chiar daca garsoniera s-a cumparat cu banii sotului, el va avea numai dreptul de a-si recupera aceasta suma de la firma dar nu el este proprietar al acelui bun.


avocat Boncu
Multumesc frumos pentru raspuns.
Daca imi permiteti, va mai retin putin atentia.
Problema noastra este ca sunt chiriasa ANL din 2002 intr-o garsoniera de 44mp.
Sunt casatorita, am un copil si urmeaza sa il nasc pe al doilea in iunie 2009.
Sotul meu a infiintat o firma in 2005 al carei unic administrator este, cu sediul in apartamentul ANL in care sunem chiriasi. In 2007 a cumparat o garsoniera de 22 mp pe firma , garsoniera in care se si desfasoara activitatea acesteia.
Sediul a ramas la ANL si garsoniera am declarat-o punct de lucru (pentru ca era mai ieftin sa o declari punct de lucru)
Mentionez ca noi locuim la ANL.
Recent am fost la Primarie si am fost atentionata de aceasta problema si mi s-a spus ca s-ar putea sa nu mai am dreptul sa detin locuinta ANL, insa nu stiau sigur.
Sunt foarte ingrijorata,caci daca nu mai putem locui acolo, inseamna ca trebuie sa ne mutam cu chirie undeva.

Mai avem dreptul sa detinem locuinta ANL?
Va rog sa imi raspundeti , daca aveti vreo opinie, este urgent!
Multumesc in avans!
Schimbati sediul firmei pe locuinta proprietate.Inteleg ca nu ai voie sa detii proprietati daca stai cu chirie la ANL, corect?
Multumesc ptr raspuns.
Este una din conditiile principale, esentiala, cred eu , pentru a detine o locuinta ANL.
conditii ptr. a detine o locuinta anl:
1. sa ai varsta pana in 35 ani cand o primesti
2. sa nu detii sau sa nu fi detinut in proprietate, tu sau familia ta (sot/sotie, copil) o alta locuinta pe raza localitatii pe care o soliciti, sa nu fi detinut alta locuinta destinata inchirierii, proprietate tot a Primariei
3. sa ai serviciul pe raza localitatii unde detii locuinta ANL.

Singura noastra problema este legata de aceasta proprietate a firmei a carei unic asociat este sotul meu.Eu sunt angajata pe societate, de altfel si sotul meu.Mentionez ca nu a luat dividende niciodata din aceasta firma, si nici nu a venit cu bani de acasa sa contribuie la cumpararea acestui spatiu.

Si eu consider ca doar firma eventual este in ilegalitate, schimb sediul firmei pe locatia proprietate a acesteia, oricum aveam in intentie sa facem asta. Credeti ca ma ajuta asta suficient incat sa nu ma poata da primaria afara?
Mie, sincer, mi-a mai venit o idee, cam drastica, si nu as vrea sa ajungem acolo, insa as putea sa dau divort de sotul meu, si in aceste conditii, nimeni nu ar mai avea de ce sa se lege. Credeti ca este cazul sa recurg la asta? Nu-mi doresc si nici sotul meu.


Alte discuții în legătură

Mai am dreptul sa detin o locuinta anl? liliana_grebanus liliana_grebanus Buna ziua! Va retin atentia cu problema cu care ma confrunt. Sunt chiriasa ANL din 2002 intr-o garsoniera de 44mp. Sunt casatorita, am un copil si urmeaza ... (vezi toată discuția)
Locuinta anl si divort mitika255 mitika255 Impreuna cu sotia detinem o garsoniera ANL, in urma cu 3 ani sotia a primit mostenire un apartament, acum cei de la ANL s-au sesizat si vor sa faca evacuarea ... (vezi toată discuția)
Conditii inchiriere locuinte pt tineri prin anl MikaelaRom MikaelaRom Pentru un apartament am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager cu tatal meu. Eu si soara mea detinem proprietate ... (vezi toată discuția)