avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii inchiriere locuinte pt tineri prin ANL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii inchiriere locuinte pt tineri prin ANL

Pentru un apartament am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager cu tatal meu. Eu si soara mea detinem proprietate nuda, iar tatal meu dreptul de uzufruct. In prezent, in apartament locuim toti trei.
Intucat am unele probleme, as dori sa ma mut. Ma gandesc sa depun o cerere pentru locuinte pt tineri sub 35 ani, construite prin programele ANL.
Una din conditiile depunerii unei astfel de cereri este sa nu fi detinut sau sa nu detii o locuinta.
Intrebarea mea se refera la urmatorul aspect: intrucat detin doar jumatate din apartament si doar nuda proprietate, pot depune o astfel de cerere sau se considera ca am deja in proprietate o locuinta?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

As vrea sa adresez niste intrebari Alyn007 Alyn007 1.Ce inseamna - nuda proprietate 2.Ce inseamna - uzufructu viager Tatal meu primeste - (nuda proprietate) Bunica primeste - (uzufructu viager) Poate ... (vezi toată discuția)
Chirie la primarie si habitatie viagera MarcusPopovici MarcusPopovici Buna ziua. As dori un sfat in urmatoarea situatie: am mostenit jumatate de casa de la tata si as vrea sa cumpar cealalta jumatate, de la o doamna de 78 de ani, ... (vezi toată discuția)
Abuz de clauza viagera Daniel Firica Daniel Firica Buna ziua! Din discutiile purtate am inteles ca situatia este urmatoarea: Un baiat mosteneste prin testament de la bunica lui un apartament cu clauza ... (vezi toată discuția)