avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se poate considera ca are proprietati?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se poate considera ca are proprietati?

Administratorul unei firme si asociat unic la acea firma poate fi considerat proprietarul unui imobil cumparat pe firma?
Daca sotul meu are o firma, al carei asociat unic este, si a cumparat o garsoniera pe acesta firma, el poate fi considerat proprietarul acelei garsoniere, dupa lege se considera ca detine proprietati?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 11:00, 10 Februarie 2009
Doamne fereste! Proprietatea este clar a societatii nu a sotului.Eu ma intreb totusi, de unde au stiut cei de la Primarie de proprietatea societatii, din declaratia de impunere?Si daca da, ce baza au avut ei cand v-au atentionat?
Au aflat foarte usor, caci atunci cand am cumparat garsoniera aceasta , vecinii ne-au impus ca, fiind firma, sa ne facem intrare separat in termen de 1 an (aveam nevoie de acordul vecinilor), si pentru asta a trebuit sa mergem la urbanism,in 2008, macar, sa demaram lucrarea.
Mai exista o varianta, si nu o exclud, sa fi fost si parati din bloc de catre un vecin. Eu nu am obiceiul sa ma laud, dar sotul meu nu s-a putut abtine sa nu spuna unora pe care ii considera prieteni, si asa, sigur au aflat si cei care poate ne dusmanesc sau ne invidiaza.
Cand m-a atentionat, avea copia contractului de vanzare cumparare intre Pf. x si societatea noastra in fata.
Mi-a zis sa ii duc o copie a certificatului de inmatriculare a societatii, ma intreb daca sa fac asta sau nu?!
O baza legala, nu stiu daca au, de altfel nici dna de la primarie nu stia daca am dreptul sau nu sa mai detin, a zis ca va consulta un jurist si bineinteles ca i-am spus ca voi consulta si eu unul!!!
Trebuie sa cititi cu mare atentie contractul cu ANL-ul, sa nu fie strecurat pe acolo ceva, altfel, e clar, una-i firma, alta-i asociatul ca persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai am dreptul sa detin o locuinta anl? liliana_grebanus liliana_grebanus Buna ziua! Va retin atentia cu problema cu care ma confrunt. Sunt chiriasa ANL din 2002 intr-o garsoniera de 44mp. Sunt casatorita, am un copil si urmeaza ... (vezi toată discuția)
Locuinta anl si divort mitika255 mitika255 Impreuna cu sotia detinem o garsoniera ANL, in urma cu 3 ani sotia a primit mostenire un apartament, acum cei de la ANL s-au sesizat si vor sa faca evacuarea ... (vezi toată discuția)
Conditii inchiriere locuinte pt tineri prin anl MikaelaRom MikaelaRom Pentru un apartament am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager cu tatal meu. Eu si soara mea detinem proprietate ... (vezi toată discuția)