avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... RECURS PROCES CIVIL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

RECURS PROCES CIVIL

Buna ziua,
Am o societate comert si am fost data in judecata de catre un furnizor pentru recuperare suma de 5987.17lei, proces care acesta la castigat fara adaugare de penalitati de 0.1%pe zi pe care le ceruse in instanta, dar neavand contract incheiat cu noi si nici facturi stampilate si semnate nu au fost acceptate penalitatile.(avizele erau semnate). La finalul deciziei scrie irevocabil pentru creditor si cu drept de cerere de anulare pentru debitoare in termen de 10 zile de la comunicare.
Intrebarea este ce inseamna cerere de anulare si daca pot sa fac lucrul acesta, macar pentru a putea plati suma prin vara(in cerere scrie ca trebuie achitat in termen de 20zile).
Mentionez ca am incercat inainte de proces sa ii achit in rate pe luna dar nu au fost de acord.
Cel mai recent răspuns: sebastiant , utilizator 12:41, 17 Ianuarie 2013

Daca in cuprinsul somatie de plata sau a ordonantei de plata este mentionata calea de atac, atunci o puteti introduce in termen de 10 zile de la primire. Nu stiu insa daca veti ajunge cu dosarul pana in vara, dat fiind ca genul acesta de dosare se judeca de urgenta.

In plus hotararea pronuntata este titlu executoriu de drept si nu mai trebuie investita cu formula executorie.

Ar mai trebui sa stiti si ca cererea in anulare NU suspenda executarea. Totusi, in practica, executorii judecatoresti nu accepta inceperea executarii silite in aceasta faza.

De asemenea, daca veti pierde aceasta actiune in anulare este posibil sa fiti obligati si la plata unor cheltuieli d ejudecata suplimentare.

mai revin cu o intrebare,
cum se poate formula o cerere de anulare..... anularea platii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita anaf DumitruC DumitruC Buna ziua, In Aprilie mi-a fost definitivat un dosar penal in urma caruia a trebuit sa platesc 660 lei cheltuieli judiciare. In momentul in care dosarul a ... (vezi toată discuția)
Dosar executare caradis caradis Buna ziua, Am un dosar de executare cu ipoteca. M-am inteles cu executorul si am platit esalonat , iar acum doresc sa achit restul de plata pentru a inchide ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea executarii silite Ramona35 Ramona35 Buna ziua, In anul 2008 am semnat un contract de credit in calitate de administrator al unei SC. La data respectiva am si avalizat garantia ( BO). In 2009 am ... (vezi toată discuția)