avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii intracomunitare

Lucrez la o firma care este neplatitoare de TVA, aici s-au achizitionat marfuri intracomunitare care depasesc plafonul de 10000 eur, acum am aflat ca ar fi trebuit sa ma inregistrez ca platitor de tva pt.achizitii intracomunitare. Ca urmare nu am depus nici declaratia 390 nici decont 301. Mentionez faptul ca plafonul a fost depasit incepand cu luna mai 2008. Intrebarea mea este care sunt consecintele si ce maipot face pentru a remedia situatia?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 09:33, 20 Martie 2009
nu puteti face nimic in sensul asta?sa vorbiti cu furnizorii sa va refaca facturile, nu stiu cum s-ar putea rezolva!. numai amenda pentru nedepunerea declaratiei 390 este 12.000, 6.000 in 24 de ore.
Nu e bine deloc, dar se mai poate depune declaratia 091 retroactiv pentru ca fara ea, fara a avea un cod de inregistrare in scopuri de tva nu pot depune declaratia 390?
Intocmai, eu v-am spus numai vt este amendv pt.390, nu va mai spun si la celelalte.500 de fiecare cu reducere la jumatate in 24 de ore, deci, incercati s-o rezolvati cumva ca nu e gluma.
O firma platitoare TVA trimestriala achizitioneza marfa din Italia in scopul revanzarii ei in valoare de 150 euro. Tva-ul de pe factura este de 10%, respectiv 20%! Se deduce TVA-ul sau nu ? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
Dandy, utilizator
De ce este tva pe factura?Daca ambele sunt inregistrate in scopuri de tva si s-a comunicat codul valabil, se aplica autolichidarea taxei.

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns vizavi de urmatoarea speta: detin o intreprindere individuala, nu sunt platitor de tva, fac importuri de ... (vezi toată discuția)
If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)